Evenimentele săptămânii Înapoi

Violonistul Valentin Șerban și pianistul Ioan Dragoș Dimitriu la Concertele Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 2 Decembrie 2020 , ora 13.31

În contextul pandemiei, când deopotrivă muzicieni și organizatori de evenimente au fost puși în situația de a se reinventa, seratele de marți au venit cu un format adaptat crizei actuale. Noua Stagiune de marți seara organizată de Filarmonica "George Enescu" în parteneriat cu Radio România Muzical, la Sala Mică a Ateneului Român, și-a redus frecvența serilor de muzică de cameră la două pe lună, recitalurile fiind transmise marțea, de la ora 19.00, pe conturile youtube și facebook ale Filarmonicii bucureștene, precum și pe pagina de facebook Radio România Muzical. Aveți ocazia să ascultați înregistrarea acestor recitaluri, în serile de joi ale Concertelor Radio România Muzical.

În această săptămână, vă propun înregistrarea recitalului din 27 octombrie 2020 ce i-a avut protagoniști pe violonistul Valentin Șerban și pianistul Ioan Dragoș Dimitriu. "Un talent remarcabil" - îl consideră maestrul Cristian Mandeal pe violonistul Valentin Șerban. Este singurul violonist român calificat în semfinala celei de-a XVII -a ediție a Concursului Internațional George Enescu. În prezent Valentin Șerban este membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret. Ca și în etapa a II -a a celei de-a XVII -a ediții a Concursului Internațional George Enescu, Valentin Șerban a preferat să evolueze în cadrul Stagiunii de marți seara alături de pianistul Ioan Dragoș Dimitriu. Obișnuit al seratelor de marți, Ioan Dragoș Dimitriu este un pianist pasionat care afișează siguranță, stăpânire de sine și virtuozitate, un muzician atras de multitudinea nuațelor și emoțiilor redate prin intermediul claviaturii.

Un program atractiv care a cuprins lucrări de Beethoven, Ceaikovski, Debussy și Kreisler cu violonistul Valentin Șerban și pianistul Ioan Dragoș Dimitriu, joi 3 decembrie 2020 la Concertele Radio România Muzical, ora.19.00.

Jeanine Costache