Evenimentele săptămânii Înapoi

Violonistul Liviu Prunaru la 'Întâlnirile sub semnul capodoperei'

Publicat: marți, 3 Ianuarie 2017 , ora 8.20

Ne captivează de fiecare dată prin simplitatea și căldura interpretărilor sale, prin felul în care rafinamentul stilistic al tălmăcilor apare atât de firesc... Muzica "izvorăște" de pe strunele violinei sale, respiră, te învăluie, ți se adresează - fiecăruia - cu o generozitate dezarmantă... Liviu Prunaru vorbește cu o sinceritate totală prin sunetele partiturilor interpretate; totul pare atât de simplu în rostirea sa, dar - pe lângă de harul și implicarea artistului - căutările, studiul, cercetarea minuțioasă și... pasiunea de a descoperi constituie ingredientele unei "rețete" care ne încântă apoi pe noi toți, cei care îl ascultăm cântând.

Aceeași sinceritate și dezinvoltură, aceeași dragoste totală față de MUZICĂ o veți constata ascultându-i și cuvintele... Abia ieșit de pe scenă, după cea mai recentă apariție a sa pe scena Studioului de concerte al Radio-ului, Liviu Prunaru a găsit energia și patosul de a încredința microfonului câteva gânduri despre pagini muzicale celebre - dar și unele mai puțin cunoscute - care fac parte din bogata"zestre" de capodopere ce face parte din repertoriul său.

Concertul de Brahms (înregistrat acum mulți ani la București) și un superb opus de Vivaldi - gravat pe disc pe alte meridiane figurează în prima ediție a "Întâlnirilor sub semnul capodoperei" din 2017, prima dintre cele două care îl aduc în prim plan pe acest remarcabil muzician!

Joi 5 ianuarie, de la ora 20 - în reluare sâmbătă 7 ianuarie, de la ora 13,05, la Radio România Muzical on air și online.

Anca Ioana Andriescu