Evenimente Înapoi

Violonistul Liviu Prunaru cântă Paganini pe vioara Stradivarius, la Sala Radio!

Publicat: luni, 2 Martie 2015 , ora 10.43

Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosință asupra uneia dintre viorile de patrimoniu universal - Stradivarius Pachoud din 1694 – revine la București, pe scena Sălii Radio!

Vineri, 6 martie (19:00), îl veți aplauda pe artistul român alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

La început de primăvară, Orchestra Națională Radio împreună cu Cristian Oroșanu și Liviu Prunaru vă dăruiesc, prin programul propus, trei mărțișoare muzicale unul și unul! Seara se va deschide cu Verdi, prin celebra sa uvertură la opera Forța destinului (La Forza del Destino), lucrarea fiind parte a marelui repertoriu simfonic romantic italian.

Liviu Prunaru va interpreta apoi unul dintre concertele compozitorului italian Niccolò Paganini - Concertul nr. 2 în si minor pentru vioară și orchestră, lucrare ce stârnește în continuare fascinația publicului prin virtuozitatea tehnică pe care o cere tuturor violoniștilor ce o abordează. Popularitatea acestui concert este datorată finalului, prin Campanella, joc de clopoței ce solicită solistului o măiestrie aparte a tehnicii arcușului, asemenea unui foc de artificii muzical. În partea a doua a serii veți asculta Simfonia a VI-a "Pastorala" de Beethoven.

Liviu Prunaru, câștigător a numeroase competiții muzicale de mare valoare, și-a construit o bogată carieră internațională: apariții solistice alături de orchestre renumite ca Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National Belgique, Orchestra Filarmonică din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de cameră din Indianapolis.

Fie ca solist concertist, fie în recitaluri, Liviu Prunaru cântă frecvent în toate marile orașe ale lumii și este invitat în cadrul unor festivaluri prestigioase, ca cele din Bruxelles, Buenos Aires, Wallonie, Flandra, Evian, Atena și Salzburg. În fiecare toamnă a ultimilor trei ani, artistul a fost aplaudat în multe orașe ale țării în cadrul turneului național Duelul viorilor, susținut alături de violonistul Gabriel Croitoru și de pianistul Horia Mihail. Paralel cu activitatea artistică, Liviu Prunaru este implicat activ în domeniul pedagogic.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro .

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.