Agenda de concert Înapoi

Violonistul Aron Cavassi și pianista Daria Tudor, pentru prima oară împreună pe scena de concert în cadrul Stagiunii de marți seara

Publicat: miercuri, 24 Mai 2017 , ora 10.06

În 2011, violonistul Aron Cavassi a fost bursier la Academia Menuhin (Elveția) unde a lucrat cu Liviu Prunaru și Maxim Vengerov. În toamna anului 2014 a fost admis la Universitatea de Arte din Berlin (UdK-Berlin), în clasa de vioară prof. Marianne Boettcher. În anii de studenție a participat la cursuri de măiestrie oferite de Marianne Boettcher (Rheinsberg); Pierre Amoyal (Passau); Boris Kușnir, Christian Altenburger și Serghei Kravchenko (Viena); Remus Azoiței (Academia de Vară de la Sinaia). În luna ianuarie a acestui an Aron Cavassi și-a făcut debutul public la Berlin, tot în compania pianistei Daria Tudor.

În februarie 2015 Daria Tudor trece examenul de admitere la UdK-Berlin, fiind admisă, la pian, la clasa prof. Pascal Devoyon. Urmează și cursurile de muzică de cameră la clasa prof. Frank Immo Zichner și Artemis Quartet, precum și cele de lied, ca acompaniator, la clasa prof. Axel Bauni si prof. Eric Schneider. În semestrul al II-lea a fost admisă ca asistent-student la clasa prof. Axel Bauni. Este membră a Trioului "Sternin" (alături de violonista Georgeta Iordache și a violonceliștilor Andrei Ioniță / Ella Bokor), a Duoului "Presto" (alături de violonista Mao Konishi - Japonia) și a Trioului "Pyxis" (alături de violonista Mao Konishi - Japonia și de voloncelistul Haruma Sato - Japonia).

Stagiunea de marți seara

Marți, 30 mai 2017, 19:00 - 21:00, Sala mică

Copilăria Lui Enescu

Aron Cavassi - vioară

Daria Tudor - pian

Program:

 • Eugène Ysaÿe
 • Sonata nr. 2 pentru vioară solo, în la minor, op. 27
 • Frédéric Chopin
 • Sonata nr. 2 pentru pian, în si bemol minor, op. 35
 • Ludwig van Beethoven
 • Sonata nr. 7 pentru pian și vioară, în fa minor, op. 30
 • George Enescu
 • Impromptu concertant
 • Camille Saint-Saëns/Eugène Ysaÿe
 • Caprice d'après l'Etude en forme de Valse
 • Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
 • Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
 • Telefon: 021.315.68.75
 • Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
 • Aron Cavassi a început studiul viorii la Școala de Muzică și Arte Plastice Nr. 3 din București, clasa prof. Paul Theodorescu, continuând ca elev al prof. Carmen Runceanu la Colegiul Național de Muzică « George Enescu » din București. În paralel s-a perfecționat prin lecții private sau participări la cursuri oferite de Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câșleanu, Dmitri Tombasov (Berlin).
 • Palmaresul tânărului violonist din anii de școală și liceu numără aproape 50 de premii, majoritatea fiind premii I. și 'Mari premii', dintre acestea evidențiindu-se Marele Premiu la « Concursul internațional de interpretare muzicală Sigismund Toduță » - Deva (2010), Marele Premiu al « Concursului național de interpretare și creație muzicală Paul Constantinescu» - Ploiești (2010), Premiul I. la Olimpiada națională în trei ani consecutivi: 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (București) și 2013 (Alba Iulia), precum și Premiul I. la Concursul de interpretare "Victor Giuleanu" - București (2013) și Premiul I. obținut la Concursul internațional "Modest Iftinchi", București. În această primăvară a participat ca bursier SONORO la un workshop internațional de muzică de cameră la Montepulciano.
 • Daria Tudor s-a născut pe 25 iulie 1997 la Ploiești. A început studiul pianului în orașul natal, la vârsta de 4 ani, cu prof. Anca Borcea. Din 2006 se mută la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" din București, la clasa prof.dr.Adriana Bocăneanu. Încă din 2002 începe colaborarea cu prof. univ. dr.Șerban-Dimitrie Soreanu de la Universitatea Națională de Muzică din București, alături de care Daria se va instrui și forma pâna în 2014 ca om și muzician.
  Daria își face debutul artistic în orașul natal, în 2002, obținând premiul I la Concursul Național "Paul Constantinescu". De-a lungul anilor a fost laureată la multiple concursuri naționale și internaționale, amintind aici cele mai recente dintre ele: septembrie 2016 - a XXXII-a ediție a concursului internațional "Valsesia Musica", categoria până la 37 de ani, Italia- Premiul Juriului "Giovanni Turcotti"; mai 2016 -Concursul Internațional "Debut la Filarmonica din Berlin" - Premiul II; aprilie 2016 - Concursul Internațional de Pian "Delia Steinberg", Spania - semifinalistă; aprilie 2015 - a XVIII-a ediție Concursul Internațional de Pian din Montrond les Bains, Franța - secțiunea "Grand Prix"(26 de ani)/ Premiul I; februarie 2015 - a XII-a ediție a concursului internațional de pian "Citta di Padova", la secțiunea "Soloists and Orchestra", categoria până la 36 ani - Premiul I, ex-aequo (Padova). A participat la cursuri de măiestrie susținute de muzicieni celebrii: Grigory Gruzman - Fundația Rachmaninov - Germania, noiembrie 2013, Lea Yoanna Adam - România, septembrie 2014, Andrei Gavrilov - România, octombrie 2014, Cristian Beldi - Germania, martie 2015, Pascal Devoyon și Rikako Murata - Academia Internațională de Muzică "MusicAlp" - Franța, iulie - august 2014 și 2015, Hakon Astubo - România, mai 2015, Boris Petrushanskz - Germania, octombrie 2016.