Agenda de concert Înapoi

Violonista Mihaela Martin și dirijorul Christian Badea, pe scena Ateneului Român

Publicat: miercuri, 3 Mai 2017 , ora 14.16

În Sala mare a Ateneului Român, joi, 4 și vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Concertul în la minor, op. 53, pentru vioară și orchestră de Antonin Dvorak și Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67 de Ludwig van Beethoven. Solistă va fi violonista Mihaela Martin.

Concert simfonic
Joi, 4 mai, și vineri, 5 mai, 2017, 19:00 - 21:00
Sala mare a Ateneului Român

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: Christian Badea
Solistă: Mihaela Martin

Program:

Antonin Dvorak
Concertul în la minor pentru vioară și orchestră, op. 53

Ludwig van Beethoven
Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


În anii '70, într-o Românie sub comunism, violonista Mihaela Martin se număra printre câștigătorii a două dintre cele mai mari concursuri internaționale. La 19 ani obține Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova apoi, la prima ediție a Concursului Internațional de vioară de la Indianapolis, este distinsă cu Premiul I. După prima ei aparitie la Carnegie Hall, cotidianul New York Times scria că a fost "unul dintre cele mai captivante concerte de debut ale anului". În prezent, Mihaela Martin locuiește în Germania și continuă să fie una dintre cele mai aclamate violoniste românce în plan internațional. A colaborat cu mari muzicieni ca Charles Dutoit, Kurt Masur, Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja. "În România, am trăit, am crescut și am mers la școală. Deci, tot ceea ce creează baza personalității mele muzicale consider că este din România", declară Mihaela Martin.

Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica "George Enescu" din București, aclamat în cele mai prestigioase săli de concert și în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord și Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzică din București și dirijat de orchestră la Bruxelles si Salzburg, aici sub îndrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfecționat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein.
Cu o carieră impresionantă, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentații la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la București, muzicianul a pus în scenă în spațiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert "Parsifal" de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii "George Enescu", a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.