Agenda de concert Înapoi

Violonista Gyehee Kim cânta la Ateneu, sub bagheta dirijorului Christian Badea

Publicat: miercuri, 10 Mai 2017 , ora 13.22

În Sala mare a Ateneului Român, joi, 11 și vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Uvertura la opera Nunta lui Figaro, Concertul nr. 5 în la major, pentru vioară și orchestră, KV 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, și Simfonia fantastică, op. 14 de Hector Berlioz. Solistă va fi violonista Gyehee Kim.

Concert simfonic

Joi, 11 și vineri, 12 mai 2017, 19:00 - 21:00, Sala Mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Christian Badea

Solistă: Gyehee Kim

Program:

  • Wolfgang Amadeus Mozart
  • Uvertura operei Nunta lui Figaro
  • Wolfgang Amadeus Mozart
  • Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră, în la major, KV 219
  • Hector Berlioz
  • Simfonia fantastică, op. 14

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.

Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violonista din Coreea Gyehee Kim este câștigătoarea Premiului I și a două premii speciale la Concursul internațional "George Enescu", ediția 2016. După studii cu Joseph Silverstein, Sunny Lee și Bon-Jiu Koo, în prezent studiază la Seoul National University la clasa Young Uck Kim. La vârsta de nouă ani a câștigat Marele Premiu la Concursul de muzică de cameră din Coreea, devenind cel mai tânăr laureat din istoria acestei competitii. În următorul an, Gyehee Kim a debutat cu un recital in Kumho Prodigy Concert Series la Seoul. Deține premii la numeroase concursuri internaționale: Premiul III la Concursul "Ceaikovski" pentru tineri muzicieni (2009), Premiul Special Seong-Yawng Park la Concursul "ISANGYUN" (2014), Premiul II și Premiul special pentru cea mai bună interpertare a unei lucrări de J.S. Bach la Concursul de la Torun (2016), Premiul I, Premiul publicului și Premiul oferit de Central Aichi Symphony Orchestra la Concursul "Munetsugu Angel" (2017). Solista a concertat acompaniată de orchestre precum Russian Symphony, Torun Symphony, Bulgaria Pleven Philharmonic, Sudettic Philharmonic, Euro-Asian Philharmonic, Central Aichi Symphony Orchestra, Filarmonica "George Enescu". De asemenea, a participat la festivalurile Moscow Meets Friends (Rusia), Cichej Muzyki (Polonia), iPalpitiFestival (SUA), George Enescu (România). În 2017 a fost invitată să participe la Kronberg Academy Violin Masterclasses&Concerts.

Gyehee Kim cântă pe vioara "Rainville" Antonio Stradivarius 1697 oferită de Munetsugu Collection.

Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica "George Enescu" din București, aclamat în cele mai prestigioase săli de concert și în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord și Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzică din București și dirijat de orchestră la Bruxelles si Salzburg, aici sub îndrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfecționat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein. Cu o carieră impresionantă, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentații la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la București, muzicianul a pus în scenă în spațiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert "Parsifal" de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii "George Enescu", a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.