ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Agenda de concert Înapoi

Violoncellissimo își continuă călătoria de succes de la Paris și Bruxelles cu patru concerte la Bistrița, Deva, Brașov și Ploiești

Publicat: joi, 7 Octombrie 2021 , ora 10.02

După două concerte de succes la Paris și Bruxelles, la Sala Mare UNESCO de la Paris, pe 5 octombrie, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și la Fundația Universitară Bruxelles, sala Félicien Cattier, pe 6 octombrie, ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu va prezenta același programspetcaculos, "De la baroc la… Rock" în patru orașe din țară, în perioada 8-11 octombrie respective a Bistrița, Deva, Brașov și Ploiești.

Violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului declara: "Anul 2021 este pentru noi Anul Violoncellissimo! Ceea ce ne dorim este să reușim să împărtășim bucuria noastră de a emoționa și binedispune prin muzică un număr cât mai mare de oameni cărora sunt sigur că le-a lipsit contactul direct cu muzica și muzicienii așa cum ne-a lipsit și nouă și suntem siguri că vom reuși să cucerim inimile ascultătorilor din întreaga țară așa cum am făcut-o la Paris și Bruxelles. Membrii Violoncellissimo provin din toate colțurile țării, de aceea noi ne simțim peste tot acasă, având aceeași bucurie de a împărtăși cu publicul nostru spiritul antrenant și frumusețea muzicii pe care o interpretăm la violoncel".

După succesul din anii trecuți, Violoncellissimo a revenit cu turneul său național și internațional, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers și spectaculos, de la clasic la contemporan, sub genericul "De la baroc la… rock". În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susțină concerte în diferite formule și în diferite locuri, evenimentul de la Paris fiind unul dintre cele mai spectaculoase și mai reprezentative. Aceste invitații au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât și, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinația dintre profesionalism, prietenie, dialog între generații și multă veselie… o combinație devenită rarisimă în România! Publicul a avut ocazia de a aplauda pe unii dintre cei mai buni violonceliști din România, dar și rezultatele extraordinare ce apar din excelenta relație Maestru - Discipoli.

Marin Cazacu, Maestrul și profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo, a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în țară și peste hotare.

Și în 2021, ca și în anii ce au trecut, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni - elevii și studenții maestrului Cazacu - familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO și poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violonceliști. În această formulă flexibilă și mereu surprinzătoare, familia "extinsă" Cazacu a cucerit scenele de la noi și din afară - cu apariții notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Beijing, Washington și nu numai, dar și într-o apariție surprinzătoare în finala de la… "Românii au talent".

ITINERAR

19 august, ora 19 - Sinaia, Primăria Sinaia - concert în aer liber (în cadrul festivalului "Enescu și muzica lumii"

20 august, ora 20 - Târgu Jiu, Parcul Coloanei fără sfârșit - concert în aer liber

28 august, ora 21 - Oradea, Piața Unirii (în cadrul festivalului European Music Open) - concert în aer liber

5 septembrie, ora 17 - Bucuresti, Foișorul din Parcul Kiseleff (în cadrul proiectului Turnee de poveste în parcurile bucureștene - București, oraș deschis 2021)

10 septembrie, ora 20 - București, Promenada Operei

5 octombrie, ora 19 - Paris, Sala Mare UNESCO

6 octombrie, ora 19.30 - Bruxelles, Sala Félicien Cattier

8 octombrie, ora 19 - Bistrița, Palatul Culturii

9 octombrie, ora 19 - Deva, Sala Pro Arte

10 octombrie, ora 19 - Brașov, Sala Patria

11 octombrie, ora 19 - Ploiești, Sala Filarmonicii

Programul concertului:

Johann Schrammel - Marș

Georg Friedrich Haendel - Passacaglia

Constantin Dimitrescu - Serenada Română și Dans Țărănesc

Georges Bizet - Suita "Carmen"
Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango
Suită folclorică românească (ar. Radu Sinaci)
Freddie Mercury/I.Teodorescu/Andrei Tudor - Bohemian Rhapsody
Radu Sinaci - Vladimir Cosma Medley
Michael Jackson/Sabin Păutza - Smooth Criminal
Andrew Lloyd Webber/Radu Sinaci - Fantoma de la operă
C.Saint Saens/Radu Sinaci - Bacchanale
Sabin Păutza (arr.) - The Final Countdown

http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

Producători : Asociațiile culturale Pro Contemporania și Prietenii muzicii - Serafim Antropov

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Partener principal : BRD Groupe Société Générale.

Cu sprijinul: JTI, Senia Music

Parteneri instituționali: Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Primăria Târgu Jiu, Primăria Oradea, Primăria București, ARCUB, Fundația Marconi pentru comunicare, relații publice și educație, Opera Națională București, Centrul Municipal pentru Cultură George Coșbuc din Bistrița, Palatul Culturii din Bistrița, Centrul cultural "Drăgan Muntean" din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Brașov, Filarmonica din Pitești

Parteneri media: Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Observator cultural, The Culture Hub, Smart FM, Viewfinder Solutions, The Culture Club, Q Magazine.

Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/