Se întâmplă la Radio România Înapoi

Violoncelistul Răzvan Suma concertează cu Berliner Camerata

Publicat: vineri, 22 Septembrie 2017 , ora 9.36

Violoncelistul Răzvan Suma va fi solistul concertului susținut vineri, 22 septembrie, de Berliner Camerata, unul dintre cele mai apreciate ansambluri din capitala Germaniei.

Muzicianul, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, va interpreta Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel si orchestră de Haydn, lucrare ce se regăsește și pe cel mai recent CD ce îi poartă semnătura, apărut la Editura Casa Radio.

"Mai întâi, robustețea festivă și cât se poate de explicitele oportunități oferite solistului de a-și etala îndemânarea virtuoză străbat la tot pasul Concertul în Do major, Hob. VIIb:1, scris de Joseph Haydn la începutul perioadei de 31 de ani petrecuți în slujba familiei Esterházy." (Vlad Văidean).

Tot în acea seară Răzvan Suma va aborda și o lucrare din repertoriul contemporan: Sonata pentru violoncel și orchestră de coarde, semnată de compozitorul britanic John Ireland.

Violoncelistul român se adaugă astfel seriei marilor muzicieni invitați să concerteze cu Berliner Camerata, formație muzicală care și-a propus încă de la înființare să păstreze un nivel cât mai ridicat, pentru satisfacerea unui public rafinat. Printre aceștia se numără: Guy Braunstein, Avi Avital, Mark Gothoni, Yury Revich, Yorck Kronenberg, Giuliano Sommerhalder, Gerd Albrecht, John Schläfli, Nigel Kennedy, Nils Landgren.

Răzvan Suma a mai concertat cu succes în Germania, după una din aparițiile sale anterioare renumita publicație Das Orchester scriind: "Violoncelistul Răzvan Suma a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea și inteligența sa".