ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpreții Festivalului 'George Enescu' 2021 (R) Marile nume invitate, în înregistrări de referință.
Apoi: 23.30 Vitralii (R)

Agenda de concert Înapoi

Vioara lui Enescu, pe 2 iulie, în Parcul Coloanei fără sfârșit

Publicat: marți, 29 Iunie 2021 , ora 9.33


Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârșit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în fața publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru și legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național "George Enescu") străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunități dintre cele mai diferite România. O călătorie spectaculoasă la fiecare ediție, un dialog cultural și muzical dincolo de prejudecăți și false bariere, un gest de necondiționată onestitate față de actul artistic, turneul a intrat în al zecelea an de desfășurare. Programul pregătit pentru publicul din Târgu Jiu conține piese de mare popularitate din repertoriul românesc și universal.

Mari evenimente muzicale naționale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public și muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoția artistică, vegheați de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși.

Pianul călător, Orchestra Metropolitană București, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei fără sfârșit.

De-a lungul edițiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice povești de succes de anvergură națională și chiar internațională. Drumul nu a fost ușor, efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile sau spațiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniți la concerte.

Pentru prima oară ele ajung la Târgu Jiu în cadrul simbolic al trilogiei ansamblului monumental creat de Constantin Brâncuși, compus din Coloana Infinitului , Poarta sărutului și Masa tăcerii, mai exact în Parcul Coloanei fără Sfârșit.

Organizatorii evenimentului, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu se adresează prin aceste evenimente numărului mare de iubitori de frumos din oraș, care au astfel posibilitatea de a participa la reale evenimente prin intermediul acestor proiecte.


Program :

5 iunie - Pianul călător

26 iunie - Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga

2 iulie - Vioara lui Enescu

20 august - Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia

28 septembrie - Duelul viorilor