Agenda de concert Înapoi

Vioara GUARNIERI la Palat

Publicat: marți, 19 Martie 2019 , ora 9.43

"Ați știut că virtuozul violonist George Enescu a fost și un pasionat colecționar de instrumente, de colecție restrânsă? Ați aflat până astăzi, pe câte viori a cântat marele nostru interpret de-a lungul carierei sale de peste o jumătate de veac?"
(prof. Viorel Cosma)

Iată câteva întrebări la care răspunde expoziția Viorile lui George Enescu realizată în anul 2015 de către regretatul prof. dr. H.C. Viorel Cosma și muzeograf dr. Adina Sibianu.

În memoria muzicologului și prietenului nostru Viorel Cosma, de la a cărui naștere se împlinesc 96 de ani, readucem expoziția în atenția publicului, în cadrul unui eveniment de excepție, care se va desfășura marți, 26 martie 2019, ora 19,00 la Palatul Cantacuzino (Calea Victoriei nr. 141)

Veți avea ocazia să ascultați sunetul miraculos al neprețuitei viori Guarneri del Gesù, care a aparținut lui George Enescu, în recitalul extraordinar susținut de violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Mihai Ungureanu.

În program lucrări de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Niccolò Paganini, Antonín Dvoűák, Piotr Ilici Ceaikovski, Fritz Kreisler, Manuel de Falla, Camille Saint-Saëns.

Muzeul Național "George Enescu" prezintă expoziții permanente la toate sediile, expoziții ce ilustrează viața și opera marelui muzician, cât și expoziții temporare, cu teme diverse. Potrivit specificului său aparte, Muzeul Național "George Enescu" susține, prin programele culturale permanente pe care le organizează, promovarea creației muzicale românești și străine, precum și a artei interpretative.

Adresa noastră este:
Muzeul Național "GEORGE ENESCU", Calea Victoriei, nr. 141, Sector 1, Bucharest, 010071, Romania