Agenda de concert Înapoi

Vineri începe Săptămâna Muzicii Croate: Evenimente în Piața Sfântul Ioan și Biserica Neagră

Publicat: marți, 23 August 2022 , ora 13.43

A doua ediție a Săptămânii Muzicii Croate începe joi seară în Brașov. Evenimentul, organizat de Filarmonica Brașov împreună cu partenerii săi croați, va aduce la Brașov patru recitaluri de excepție a unor grupuri muzicale croate. Astfel, brașovenii și turiștii din oraș se vor putea bucura de muzică din Croația în orașul nostru.

Primul eveniment va avea loc vineri, 26 august de la ora 20 și va avea loc în piața Sfântul Ioan. Pe scena amplasată în piață va urca formația Cinkuči. Trupa transpune cântece tradiționale în piese explozive de punk, freak-folk, balade strălucitoare, country bluegrass sau o combinație subtilă de vals și cabaret cu amestecuri de neo-folk underground.

Apoi, sâmbătă, tot de la ora 20, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble vor cânta pentru publicul brașovean tot în piața Sfântul Ioan. Tamara Obrovac și ansamblul său Transhistria combină jazz-ul și influențele etnice din Istria, peninsula croată de la nord de Marea Adriatică.

Al treilea eveniment va avea loc duminică, tot de la ora 20 și îi va avea ca protagoniști pe Hojsak & Novosel și Spassov.

Seria de evenimente se va încheia luni, 29 august, de la ora 18, cu un eveniment Zagrebaèki Kvartet care va avea loc în Biserica Neagră. Cvartetul din Zagreb este un ansamblu de tradiție, fiind înființat pe 25 aprilie 1919 printr-un concert în sala mare a Institutul Croat de Stat de Muzică.

La evenimentele din piața Sfântul Ioan intrarea este gratuită, iar pentru locurile pe scaune se pot cumpăra bilete cu o oră înainte începerea concertului. Pentru concertul din Biserica Neagră se pot cumpăra bilete (50 lei) înainte de concert de la casieria bisericii sau, în avans, de pe platforma Booktes.com.

După Săptămâna Muzicii Croate, Filarmonica Brașov păstrează periplul său prin muzica europeană și îi invită pe 3 septembrie de la ora 19 pe brașoveni să asculte Orchestra Națională de Tineret a Franței la Sala Patria. Biletele pentru acest concert sunt deja disponibile pe platforma bilet.ro.