Recomandări Înapoi

VIDEO. Coloana sonoră a serialului - Mozart in the Jungle

Publicat: joi, 11 Mai 2017 , ora 16.53

Blair Tindall

Ea este autoarea carții de la care pleaca ideea acestui serial. Blair Tindall a fost timp de 23 de ani oboist profesionist în New York City, membră a unor orchestre precum Orchestra Filarmonicii din New York, Orchestra de Cameră Orpheus și Orchestra Sf. Luke. A susținut recitaluri apreciate de critici la Carnegie Hall și a avut chiar și o nominalizare la Premiul Grammy, categoria jazz. Are înregistrări pe coloana sonoră a unor filme cum ar fi Malcolm X, pentru care a fost apreciată în revistele CD Review, Crooklyn și Twilight. 

În anul 2005 a publicat Mozart in the Jungle: Sex Drogs & Classical Music rememorare a experiențelor sale în lumea muzicii clasice. În 2014, cartea a fost adaptată pentru o serie TV. Episodul pilot a fost scris de Roman Coppola, Jason Schwartzman și Alex Timbers și regizat de Paul Weitz. Serialul cu o distribuție din care fac parte Lola Kirke, Malcolm McDowell, Saffron Burrows, Bernadette Peters și Gael Garcia Bernal a ajuns deja la al 4-lea sezon.

Mozart in the Jungle albumul 

Noi vom asculta selecțiuni de pe coloana sonoră a sezonului 3, album lansat pe 9 decembrie 2016, inclus în campania "Discurile anului 2017". Sincer am luat în atenție acest album-coloană sonoră datorită înregistrărilor descoperite aici care, cred că merită atenția dumneavoastră. 

Nume ca cele ale violonistului Josha Bell, violoncelistului Yo Yo Ma, duoul de chitare Odair și Sergio Assad, Orchestra Filarmonică din Gran Canaria, dirijor Adrian Leaper, Orchestra Simfonică din Cleveland, dirijor George Szell, Orchestra Radiodifuziunii Bavareze, dirijor Colin Davis, oboistul François Leleux și Camerata Salzburg, reprezintă garanția unei audiții cel puțin interesante. 

Iată de ce vă invit să ascultați selecțiuni de pe coloana sonoră a serialului Mozart in the Jungle, la CD Review (11,30) pe 15 mai.


Gabriel Marica