Agenda de concert Înapoi

Vernisajul expoziției 'George Georgescu, o carieră de excepție (1887 -1964)'

Publicat: luni, 10 Septembrie 2018 , ora 13.02

Muzeul Național "George Enescu" are bucuria să vă invite vineri, 14 septembrie 2018, ora 17,00 la Palatul Cantacuzino, sediul său din Calea Victoriei nr.141, la vernisajul expoziției George Georgescu, o carieră de excepție.

George Georgescu a devenit celebru pentru concertele și înregistrările cu Simfonia a IX-a de Beethoven, iar sub bagheta sa au cântat cei mai mari soliști ai vremii. De neuitat a rămas concertul cu el la pupitru, George Enescu la vioară și Pablo Casals la violoncel.

După ce l-a ascultat dirijându-i Simfonia I, în noiembrie 1925, Enescu i-a scris: "Pentru a treia oară sau a patra oară în toată viața mea de compozitor, am avut adevărata emoție, nespus de dulce, care o resimte autorul când se simte în fine înțeles și se vede interpretat cu convingere... îndrăznesc să zic: cu dragoste!".

George Georgescu a dirijat toate marile orchestre ale lumii, până în 1964, când a trecut în neființă.

Personalitatea de excepție a marelui dirijor va fi evocată de prof.univ.dr. Dan Dediu.

Un recital de muzică românească susținut de Aida-Carmen Soanea (violă) și Viorela Ciucur (pian) va încheia această seară deosebită. In program, lucrări de: George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Adrian Pop, Sorin Lerescu, Mihail Jora, Diamandi Gheciu.

Expoziția va fi deschisă pentru public până la sfârșitul lunii octombrie a.c., de marți până duminică, între orele 10.00 -17.00.

Muzeul Național "George Enescu" prezintă expoziții permanente la toate sediile, expoziții ce ilustrează viața și opera marelui muzician, cât și expoziții temporare, cu teme diverse. Potrivit specificului său aparte, Muzeul Național "George Enescu" susține, prin programele culturale permanente pe care le organizează, promovarea creației muzicale românești și străine, precum și a artei interpretative.

Adresa noastră este:
Muzeul Național "GEORGE ENESCU", Calea Victoriei, nr. 141, Sector 1, București, 010071, România.