Agenda de concert Înapoi

"Venite Adoremus", concertul inaugural al Orchestrei Anima a Catedralei Sf. Iosif

Publicat: luni, 5 Decembrie 2022 , ora 13.05

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, va organiza la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 19 decembrie 2022, orele 20:00, evenimentul "Venite Adoremus".

Concertul are o dublă semnificație: atât vestirea Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, cât și inaugurarea Orchestrei ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București - singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret eclezial.

Acest proiect unic la nivel la național și internațional este realizat cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Pentru toți creștinii, postul Crăciunului este un timp binecuvântat, iar concertul pe care îl propunem reprezintă un important moment de pregătire pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Programul artistic este susținut de orchestra nou înființată și de artiștii invitați ai serii: soprana Alexandra Grigoraș, mezzosoprana Antonela Barnat și tenorul Andrei Lazăr, nume importante ale scenei românești și internaționale, alături de Corul Catedralei Sfântul Iosif, pregătit și dirijat de Andrei Stănculescu.

Importanța acestui eveniment este marcată de prezența extraordinară a maestrului Gheorghe Zamfir, care va interpreta, acompaniat de organistul Eduard Antal, colinde celebre din repertoriul tradițional autohton.

Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București este constituită din artiști profesioniști consacrați și din vârfuri de lance ale generației de tineri instrumentiști, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă un punct importantat de pornire în acest demers. Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al proiectului ANIMA.

Programul artistic al serii este constituit din lucrări ale marilor compozitori universali care au scris și pentru celebrările liturgice. Astfel, publicul va putea asculta lucrări sacre din creația unor genii muzicale ca: A. Vivaldi, G.F. Händel, W.A. Mozart, C. Saint-Saëns, P. Mascagni și colinde aparținând repertoriului tradițional românesc.