Evenimentele săptămânii Înapoi

Vacanță de vară la Radio România Muzical

Publicat: joi, 15 Iunie 2023 , ora 10.10

Odată cu vacanța de vară a elevilor, este vacanță (pentru ascultători) și la Radio România Muzical.

Ne pregătim pentru evenimentul muzical al anului 2023, Festivalul Internațional "George Enescu" - de luni până vineri, la orele 10.00 și 17.00, vă invităm să-i cunoașteți mai bine și să ascultați înregistrări reprezentative cu Interpreții Festivalului George Enescu, soliștii și dirijorii de marcă invitați anul acesta pe scenele de la București și din țară.

Aquarela do Brasil cu Berti Barbera, o constantă a grilelor de vară Radio România Muzical, revine și în 2023 în programele noastre, duminica, de la ora 17.30, cu reluare sâmbăta, de la aceeași oră.

De altfel, jazzul e la loc de cinste în această vară la Radio România Muzical. Sâmbăta și duminica, de la ora 18.00, vă propunem Jazz concert - evenimente care au avut loc la Sala Radio din București, dar și pe mari scene internaționale - concerte preluate din oferta EBU. Iar de luni până vineri, de la orele 12.00, 19.00 și 23.30, aveți porții consistente de jazz, în cadrul emisiunilor Planeta jazz și Jazz à la carte, difuzate în reluare.

Ediții de colecție ale unor emisiuni de succes din arhiva Radio România Muzical sunt programate în această vară: serialul Turism muzical, realizat de regretatul prof. univ. dr. Grigore Constantinescu (luni-vineri, ora 20.00), urmat de Geografii subiective, realizator Anca Ioana Andriescu. Iar sâmbăta și duminica, de la ora 15.00, Muzica - o biografie, emisiuni de educație muzicală realizate de prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu.

Actualitatea rămâne în atenție și în această vară: actualitatea discografică, reprezentată de emisiunea CD Review (sâmbăta, ora 16.00), actualitatea scenelor românești, în cadrul emisiunii Concertele Radio România Muzical (duminica, ora 16.00), dar și actualitatea scenelor internaționale de concert, cu transmisiuni directe de la cele mai importante festivaluri de vară europene - BBC Proms, Lucerna, Verbier, etc. Între 5 și 26 august, sâmbăta și duminica, de la ora 19.00, sunt programate spectacole din festivalul Richard Wagner de la Bayreuth - ediția 2023.

Din 27 august, puteți asculta în direct toate concertele și recitalurile din Festivalul internațional George Enescu, pentru care muzicienii au cesionat drepturi în acest sens.

În fiecare dimineață, vă așteaptă matinalul Musica viva, cu cea mai bună muzică clasic, jazz & more, știri, interviuri de actualitate și, mai ales, cu spiritul vacanței mult-așteptate.

O vară frumoasă cu Radio România Muzical!