Agenda de concert Înapoi

Uniți prin muzică. Concertul de solidaritate de la Sighișoara - 25 octombrie 2020, ora 11.00

Publicat: miercuri, 21 Octombrie 2020 , ora 9.48


Muzica ne amintește că suntem uniți prin conexiuni umane, dincolo de distanțarea fizică. Muzica ne oferă confort, ne ajută să supraviețuim, să ne echilibrăm starea emoțională, să găsim forța de a continua.

Pandemia COVID 19 a însemnat nenumărate concerte live și manifestări artistice anulate. Concertul de la Sighisoara aduce împreună 5 pianiști de renume din diverse zone ale României, într-un act de solidaritate și speranță pentru muzicieni și iubitori de muzică în aceste vremuri dificile.

Concertul pe care îl propunem reprezintă un omagiu adus Academiei Sighișoara, cel mai longeviv proiect de colaborare culturală elvețiano-română, academie de vară pentru tineri muzicieni din întreaga lume și festival internațional de referință, care, pentru prima dată în cei 27 de ani de existență, a fost nevoită să-și anuleze activitățile de anul acesta din cauza pandemiei de COVID 19. Academia Sighișoara a fost fondată în 1993 de violonistul Alexandru Gavrilovici.

Concertul de la Sighișoara este organizat de Ambasada Elveției la București, în colaborare cu Asociația elvețiană Cultura Viva Sighișoara. Evenimentul este găzduit de Primăria Sighișoara și se desfășoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii și Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Este susținut de Asociația District Hub, Asociația Elvețiană din România, Camera de Comerț Elveția-România și fondul cultural elvețian Swiss Sponsors' Fund. Co-producător: Radio România Muzical. Parteneri media: Radio România Cultural și Radio România Actualități.

Pianiști invitați: Mădălina Slav (București), Horia Mihail (Brașov), Ioan-Dragoș Dimitriu (Brașov), Manuela Iana-Mihăilescu (Timișoara) și Dragoș Mihăilescu (Timișoara).

Programul cuprinde piese de Alberich Zwyssig, Mădălina Slav, Anton Pann, Flavio Motalla, J.S. Bach, Constantin Silvestri, Bernard Reichel, Dinu Lipatti, Iulius-Ioan Brudașcă, G. Enescu, L. van Beethoven, W.A. Mozart și este, de asemenea, dedicat comemorării a 70 de ani de la trecerea în neființă a lui Dinu Lipatti, la Geneva.

Concertul va avea loc în Sala Festivă a Primăriei Sighișoara, în prezența Ambasadorului Elveției Arthur Mattli, a Primarului Municipiului Sighișoara și a Secretarului General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, doamna Daniela Zaharia.

 


Transmisie live pe pagina de Facebook a Ambasadei: www.facebook.com/swissembassybucharest.