Se întâmplă la Radio România Înapoi

Un nou mandat pentru Radio Romania la conducerea grupului Euroradio Notturno

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 12.40

Alina Velea, expert relații externe la Direcția Relații Internaționale a Societății Române de Radiodifuziune și membru al Grupului de muzică EBU, a fost realeasă președinte al Grupului Euroradio Notturno pentru următorii doi ani, în cadrul reuniunii care a avut loc la Varșovia, miercuri 27 martie.

Întrunirea anuală Euroradio Notturno este consacrată programului produs de BBC în colaborare cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, un program bazat pe înregistrări live ale concertelor membrilor. Radio România participă la acest proiect din 1 decembrie 2000 și deține președinția grupului de lucru din anul 2013.

Calitatea excepțională a programului muzical preluat în unsprezece țări printre care și România, prin Radio România Muzical (97,6 și 104,8 FM, în intervalul orar 1:00-7:00), îl recomandă drept unul dintre proiectele internaționale de succes, care oferă calitate și diversitate ascultătorilor radiourilor publice europene, dar și posibilitatea promovării propriilor artiști și a identității culturale.

Înființat în 1950, European Broadcasting Union este unul dintre cele mai importante organisme de cooperare media din lume, care depășește barierele teritoriale dintre state promovând schimbul de material audiovizual între reprezentanții instituțiilor publice de radio și televiziune.