Evenimentele săptămânii Înapoi

Un eveniment din seria proiectului 'Martha Argerich'

Publicat: joi, 9 Iunie 2016 , ora 14.04

Începând din 10 iunie, la Lugano se desfășoară timp de 20 de zile, proiectul "Martha Argerich" - un eveniment foarte cunoscut și așteptat de către iubitorii muzicii din întreaga lume, unul dintre momentele importante ale agendei concertistice mondiale, prin care această personalitate aparte a lumii artistice contemporane și-a pus amprenta sa atât de iubită de public.

În acest an, cea de-a 15-a ediție găzduiește în jur de 70 de muzicieni, care împreună cu însăși Martha Argerich vor delecta publicul cu cele mai diverse combinații de instrumente și orchestrații. Mari soliști din momentul prezent dar și tineri susținuți de către pianista argentiniană vor urca pe scenă dar vor crea, ca în fiecare an, și acel laborator în care se îmbină cu succes ideea de competitivitate cu cea de libertate creatoare.

Seara de 13 iunie, la care vă invit să participați prin intermediul transmisiunii noastre directe, va aduce în prim-plan nu mai puțin de 8 artiști. Este vorba despre pianiștii Giorgio Tomassi, Carlo Maria Griguoli, Alessandro Stella, Nicholas Angelich și Ricardo Castro, violoniștii Renaud Capuçon și Andrei Baranov și cornistul David Guerrier. Vom putea urmări acești instrumentiști într-o interesantă combinație între lucrări ale secolului XX, semnate de Alban Berg și Nicola Campogrande, și alte două romantice, create de Johannes Brahms și Franz Schubert.

Se anunță un adevărat spectacol, sub amprenta imprevizibilității și tipului de inovație tipic creatoarei acestui proiect, la care vă invit să participați luni, 13 iunie 2016, începând cu ora 21.30, atunci când vom intra în legătură directă cu "Auditorium"-ul Radiodifuziunii Elveției Italiene.

Dan Ghineraru