Recomandări Înapoi

'Twenty Shades of Music' la CD Review în 9 și 10 mai 2017

Publicat: luni, 8 Mai 2017 , ora 16.26

În 9 si 10 mai vă propun să ascultăm un disc apărut recent, de altfel nu sunt nici două săptămâni de când a fost lansat oficial. Este vorba despre 'Twenty Shades of Music', cea mai recentă apariție discografică semantă de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare. Discul, înregistrat pe scena George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București este unul cu adevărat de calitate. Experiența este una completă, lucru facilitat desigur și de reverberația naturală de care beneficiază această apariție.

Muzical, avem de-a face, cum spunea la lansare compozitorul Dan Dediu, cu o muzică a sudului: pe de-o parte cel american, pe de alta cel european, reprezentat aici prin zona culturală a Balcanilor. Titlul 'Twenty Shades of Music' este evident o trimitere la celebrul și discutabilul roman semnat de E.L. James, dar este o reprezentare cât se poate de onestă a celor 20 de track-uri pe care le regăsim aici. Avem de-a face în totalitate cu lucrări scrise în veacul al XX-lea, opusuri aflate la granița dintre genuri: tango, folclor, muzică de cafenea și, desigur, zona clasică.

Pentru anumite piese Ion Bogdan Ștefănescu și-a lărgit arsenalul, folosind și un flaut bas (pentru Jocul cu Bâta) și o picolă (pentru Pe Loc). Mai mult, descopăr aici câteva sonorități pe care le-aș fi așteptat de la o formație rock, precum Jethro Tull, sonorități care par native câtorva dintre aceste muzici. Am senzația de întoarcere acasă.

Vă invit sa le descoperim împreună la CD Review în 9 și 10 Mai!