Se întâmplă la Radio România Înapoi

TVR3 difuzează sâmbătă, 24 martie, Gala Premiilor Radio România Cultural

Publicat: vineri, 23 Martie 2018 , ora 10.42
Gala Premiilor Radio România Cultural, cel mai mare eveniment prin care Radio România premiază în fiecare an cele mai importante reușite ale culturii din anul precedent, va fi difuzată sâmbătă, 24 martie, de la ora 14:00, de coproducătorul evenimentului, TVR3.

Radio România Cultural a acordat luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon, premii pentru 8 categorii și trei distincții speciale. Printre cei care au urcat pe scenă pentru a fi premiați s-au numărat scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut la Editura Polirom, regizorul Daniel Sandu, pentru producția Un pas în urma serafimilor, Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, pentru proiectul MagicHOME.

Cei care vor urmări sâmbătă, 24 martie, de la ora 14:00, la TVR 3 înregistrarea show-ului, vor asculta mesajul emoționant pe care actrița Tamara Buciuceanu-Botez, laureată a premiului special Radio România 90, l-a transmis publicului venit la Teatrul Odeon: "Dragii mei, sunt eu, Tamara, și sunt tare fericită că nu ați uitat de mine. Anii au trecut, iar eu nu mai sunt așa cum mă știți dumneavoastră. Scena a fost viața mea, mi-ar fi plăcut să pot veni să ne vedem în seara asta atât de specială. Dar pentru că vă iubesc atât de mult aș vrea să vă amintiți de Tamara așa cum era ea pe scenă, în filme și la radio. Mulțumesc Radio România Cultural pentru acest premiu Radio România 90 și vreau să vă rog ceva pe toți: aveți grijă de teatru, aveți grijă de radio, aveți grijă de tot ce e frumos și trainic", a spus Tamara Buciuceanu-Botez într-un mesaj audio, în timp ce pe un ecran publicul urmărea fotografii ale domniei sale.

După gala de premiere a urmat un concert acustic susținut de trupa byron.

A XVIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural a avut loc sub sloganul "Cultura ne dă speranță!" și a fost un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon.