Agenda de concert Înapoi
Turneului Internațional Stradivarius 2020 - Înseamnă conexiune și merge mai departe!
Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării! Cea de-a XIII-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius, numit "PIAZZOLLA 99", continuă în acest an cu o serie de 12 concerte în România, în perioada 3-20septembrie 2020, în aer liber.
Am sperat și am așteptat până în acest moment reîntâlnirea cu publicul iubitor de muzică clasică, și, cu multă bucurie, dorim să anunțăm seria de concerte pe care violonistul Alexandru Tomescu - Vioara Stradivarius Elder Voicu și artistul argentinian de bandoneon, Omar Massa, au pregatit-o pentru această ediție, a XIII-a.
Turneul Internațional Stradivarius 2020, numită "PIAZZOLLA 99" se lansează pe 3septembrie la Deva, în colaborare cu Teatrul de Artă într-un concert în aer liber, în cetatea Devei, începând cu ora 19:00, apoi continuă la Timișoara -4sept-Centrul Cultural Faber, ora 19:00, Reșița-5sept-Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" și în colaborare cu Teatrul de Vest, ora 20:00, Oradea-6sept- Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae, ora 19:00, Cluj-Napoca-8sept- Curtea Parohiei Romano-Catolice "Sfantul Mihail",ora 19:00, Sebes- 9sept- Biserica Evanghelică, în colaborare cu Centrul Cultural "Lucian Blaga", ora 19:00, Sibiu-10sept- Curtea Muzeului Bruckenthal, ora 18:00, Brasov-13sept- Biserica Neagră, ora 19:00, Ghimes/Bacău-14sept- Biserica Romano-Catolică, ora 19:00, în colaborare cu Asociația oameniinspira.ro și București, cu trei concerte: 16sept-Sala Radio-Seria Concertelor Roz, 17sept-Catedrala Sfântul Iosif, în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, ora 19:00 și 18sept-Rezidența Scena9-BRD, ora 19:00.
Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată, XII ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin Muzică, Atitudine, Valori si, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional dar și cel mai tânăr și neexperimentat, iar violonistul Alexandru TOMESCU, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.
În momentul de față, sfera culturii și a lucrătorilor în cultură este sub asediul epidemiei. Întreaga industrie culturală, la nivel mondial, trece printr-o perioadă complicată, artiștii traversează situații extrem de dificile, pentru că foarte multe evenimente culturale au fost reprogramate și chiar anulate. Alte sectoare ale economiei sunt și ele grav afectate, dar diferența esențială este că în toate celelalte sectoare activitatea economică are o dimensiune clară de utilitate imediată, în timp ce sistemul cultural este un domeniu al aspirației, al emoțiilor și simbolurilor, al creării unui orizont de așteptare de care mai mult ca oricând avem nevoie în aceste timpuri.
În acest moment ne bucurăm că a crescut consumul cultural, iar filmele, cărțile, muzica de operă, clasică sau orice fel, a crescut, vizitele virtuale în muzeele lumii au fost o călătorie culturală consitentă, i-au ajutat pe oameni să reziste, să le dea sens, să le ofere povești, să rămână împreună în lipsa contactului fizic, să se distanțeze social, dar să se apropie prin cultură.
Turneul Stradivarius 2020 își propune să meargă mai departe, iar muzica este cea pentru care acum avem, în fine, suficient timp, capacitate de apreciere și multă nevoie. Muzica înseamnă conexiune chiar în contextual distanțării.