Evenimente Înapoi

Turneul pasiunii 'Vă place Tango?' cucerește spectatorii

Publicat: marți, 2 Iunie 2015 , ora 9.53

În pași de tango, cu pasiune și virtuozitate, cu bucuria de a cânta și cu energia lor nestăvilită, ce trei muzicieni-actori ai Turneului "Vă place Tango?", au poposit deja în patru locații speciale. La Casa de Cultură din Dumbrăveni, inaugurată cu acest prilej, după două decenii de pauză de funcționare, la Sala Traube de la Mediaș și în spațiile încărcate de istorie ale Castelului Peleș și ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Cea ce-a doua ediție a Turneului Național "Vă place Tango?", un proiect Radio România, are loc în 9 orașe din România între 23 mai și 12 iunie 2015.

Peste tot publicul, venit în număr mare, a primit cu reală încântare această provocare. Tangoul, cântat într-un aranjament inedit pentru violoncel, chitară și voce, a cucerit inimile tuturor si i-a predispus la amintire și visare:

"O seară minunată, mi-am amintit de anii tinereții mele" "Nu am mai ascultat tango cântat în felul acesta, mă bucur că au pus în repertoriu și piese românești. Analia Selis le cântă foarte bine" "Știu că tangoul s-a născut în mahalale, dar parcă sună mai bine la palat. Mai ales cântat atât de frumos", au spus spectatorii veniți la concerte.

"Tangoul este o muzică puternică, cu o personalitate inconfundabilă, pasional, nebun, senzual, toate acestea mixate cu o delicatețe specială. Mi-am dorit ca publicul să fie parte a acestei atmosfere speciale, și constat și anul acesta, cu emoție, că așa se întâmplă. Sunt foarte fericită să vad reacția oamenilor când ascultă acest gen cântat în modul tradițional", marturisește Analia Selis.

Turneul va continua la Deva, Reșița, Focșani, Galați și București unde va aduce, pe lângă repertoriul ce cuprinde piese celebre semnate de cei mai cunoscuți compozitori ai genului - Astor Piazzolla, Carlos Gardel și Sebastián Piana -interpretate în stilul tradițional original, sau creațiile lui Julio Santillán, și o serie de tangouri celebre românești cum ar fi "Zaraza" sau "Vrei să ne întălnim sâmbăta seara?". Elementele scenografice vor contribui și ele la recrearea atmosferei inconfundabile a mahalelor din Buenos Aires și pe cea a localurilor bucureștene din perioada interbelică.

Amănunte despre turneu pe www.razvansuma.com.

ITINERAR:

23 mai, Dumbrăveni - Casa de Cultură, ora 19.00

24 mai: Mediaș - Sala Traube, ora 19.00

30 mai: Sinaia - Sala de concerte a Castelului Peleș, în cadrul stagiunii "Sunetul muzicii", ora 16.00

31 mai: Palatul Mogoșoaia, în cadrul Mogoșoaia Clasic Fest, ora 12.00

1 iunie: Deva - Centrul Cultural "Drăgan Muntean", în cadrul evenimentului "Ziua copilului din noi", ora 19.00

2 iunie: Reșița - Centrul Civic (dacă plouă, concertul se va desfășura la Teatrul de Vest), ora 19.00

4 iunie: Focșani - Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", ora 19.00

6 iunie: Galați - Teatrul Muzical "Nae Leonard", ora 19.00

10 iunie: București - Sala Radio, ora 19.00

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România și Asociația Culturală "Analia Selis"

Co-producător: Radio România Regional

Eveniment susținut de Sensiblu

Partener oficial: BMW

Proiect cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Transportatori oficiali: Air France și KLM

Parteneri media:

Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, Orchestrele și Corurile Radio România, TVR 2, România Liberă, Cațavencii, România TV, Hotnews.ro, Șapte Seri, Business Review, Revista Cariere, Forbes România, Ziarul Metropolis, 9 AM News, Kudika, Garbo, Urbo.ro, Media Trust.