Agenda de concert Înapoi

Turneul național Violoncellissimo 2022 ajunge la Ateneul Român duminică, 9 octombrie

Publicat: marți, 4 Octombrie 2022 , ora 12.29


Cei care vor fi duminică, 9 octombrie, de la ora 19, la Ateneul Român vor avea șansa de a participa la un concert unic, inclus în Turneul național Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo 2022, intitulat anul acesta Euforica. După recitalurile de succes de la Oradea și Arad, Violoncellissimo ajunge la Sala Thalia din Sibiu miercuri, 5 octombrie și așteaptă publicul bucureștean la Ateneul Român pe 9 octombrie, într-o formulă extinsă, cu mai multe violoncele, avându-l ca invitat special pe solistul concertist al Filarmonicii George Enescu, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

"Am început împreună cu studenții mei acest proiect cu mulți ani în urmă, proiect ce mi-a adus mari satisfacții atât pedagogice cât și artistice, deși violoncelul se află pe poziția a treia în preferințele publicului meloman, nu este încă cunoscut la același nivel de toate categoriile de public. Noi, violonceliștii, ne confruntăm în continuare cu confuzia pe care o generează în rândul unor categorii de public apariția noastră pe stradă cu un instrument pus într-o cutie modernă de fibră de sticlă, confundat uneori cu un țambal, alteori cu un trombon, contrabas și chiar navă spațială." spune violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului care ajunge anul acesta în turneu în 10 orașe din țară și la Chișinău.

Publicul din orașele țării va cunoaște prin acest turneu toate mijloacele de exprimare ale violoncelului, va descoperi frumusețea muzicii și pasiunea artiștilor pentru această profesie.

După concertele de la Sinaia, Oradea, Arad, Sibiu și București vor urma alte întâlniri cu publicul la Piatra Neamț, Chișinău, Bistrița, Cluj Napoca, Deva și Ploiești.


Biletele pentru concertul de la Ateneul Român se pot procura:

- de la Casa de Bilete a Ateneului Român (Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".


ITINERAR

10 septembrie - avanpremieră - Sinaia - Parcul Dimitrie Ghica (în "Sinaia Forever")

30 septembrie - deschiderea oficială - Oradea - Sala Filarmonicii

1 octombrie - Arad, Palatul Culturii

5 octombrie - Sibiu, Sala Thalia

9 octombrie - București, Ateneul Român

16 octombrie - Piatra Neamț, Sala Consiliului Județean

17 octombrie - Chișinău, Sala cu Orgă

20 octombrie - Bistrița, Palatul Culturii

21 octombrie - Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat

22 octombrie - Deva, Centrul Cultural Drăgan Muntean

23 octombrie - Ploiești, Sala Filarmonicii


Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.

În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris - aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar și la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.


PROGRAM MUZICAL:

· G. Fr. Handel - Passacaglia

· P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky

· Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango

· Jacques Offenbach - Can Can

· Johann Schrammel - Marș

· Dimitri Șostakovici - Vals

· *** - Suită folclorică românească

· Radu Sinaci - Tribute to Mozart

· Radu Sinaci - Beethoven Rocks…

· Saint Saens / Radu Sinaci - Bacchanale

· Sabin Pautza (arr.) - The Final Countdown

· Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock

http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

www.violoncellissimo.ro