Agenda de concert Înapoi

Turneul național Violoncellissimo 2022 ajunge în trei orașe din Transilvania

Publicat: marți, 18 Octombrie 2022 , ora 8.59


După șapte concerte cu săli pline în România și în Republica Moldova, Turneul național Violoncellissimo 2022 se apropie de sfârșit. Ultima parte a turneului se va desfășura în trei orașe din Transilvania, urmând ca finalul să aibă loc la Ploiești, în cadrul Festivalului de Jazz.

Ediția de anul acesta, a IV-a, intitulată Euforica, a adus în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și, mai ales, cu spiritul interpreților, astfel că, la concertele lor se ascultă și jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Așa cum spunea unul dintre spectatorii de la Piatra Neamț, concertele tinerilor din Violoncellissimo transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță!

Așadar, cine nu a ascultat până acum muzica ansamblului, inițiat și condus de îndrăgitul violoncelist Marin Cazacu, mai poate participa: joi, 20 octombrie, la Bistrița, vineri, 21 octombrie, la Cluj-Napoca și sâmbătă, 22 octombrie, la Deva.

"Violoncellissimo" este cea mai entuziasmantă experiență profesională pe care am trăit-o până acum. Prin aceste concerte în țară și în lume doresc ca publicul să descopere imensa noastră bucurie de a cânta împreună, și că muzica este sursa celor mai profunde și înflăcărate emoții umane." spunea violoncelistul Marin Cazacu la jumătatea turneului.

Ultimul concert al turneului Violoncellissimo 2022 va avea loc duminică, 23 octombrie, la Sala Filarmonicii, în cadrul în cadrul "Ploiești Jazz Festival".


ITINERAR

10 septembrie - avanpremieră - Sinaia - Parcul Dimitrie Ghica (în "Sinaia Forever")

30 septembrie - deschiderea oficială - Oradea - Sala Filarmonicii

1 octombrie - Arad, Palatul Culturii

5 octombrie - Sibiu, Sala Thalia

9 octombrie - București, Ateneul Român

16 octombrie - Piatra Neamț, Sala Consiliului Județean

17 octombrie - Chișinău, Sala cu Orgă

20 octombrie - Bistrița, Palatul Culturii

21 octombrie - Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat

22 octombrie - Deva, Centrul Cultural Drăgan Muntean

23 octombrie - Ploiești, Sala Filarmonicii (în cadrul "Ploiești Jazz Festival")

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.

În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris - aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar și la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

PROGRAM MUZICAL:

 • G. Fr. Handel - Passacaglia
 • P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky
 • Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango
 • Jacques Offenbach - Can Can
 • Johann Schrammel - Marș
 • Dimitri Șostakovici - Vals
 • *** - Suită folclorică românească
 • Radu Sinaci - Tribute to Mozart
 • Radu Sinaci - Beethoven Rocks…
 • Saint Saens / Radu Sinaci - Bacchanale
 • Sabin Pautza (arr.) - The Final Countdown
 • Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock


http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

www.violoncellissimo.ro