Agenda de concert Înapoi

Turneul național 'Vioara lui Enescu', susținut de violonistul Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail, continuă!

Publicat: vineri, 13 Noiembrie 2020 , ora 11.51


După concertele din iunie și septembrie, în aer liber și în săli din București, Focșani, Bârlad, Tecuci, "Vioara lui Enescu" și prima etapă a turneului național din această toamnă, din octombrie de la Ploiești, Slatina, București, Pitești și Deva vor urma cele de la Sibiu din 13 noiembrie și Brașov, 14 noiembrie.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită "Catedrala",pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Național "George Enescu") și pianistul Horia Mihail prezintă pe scene din întreaga țară celebrele sonate pentru vioară și pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor realiza în această toamnă.

Cu această ocazie, sâmbătă, 14 noiembrie2020, ORA 19:00 - online- pe pagina de facebook a Filarmonicii Brașov vor putea fi ascultate sonatele pentru vioară și pian nr. 1 în Re major, op. 12, nr. 5 în Fa major, op. 24 - Sonata primăverii și nr.8 în Sol major, op. 30 de Ludwig van Beethoven.