Agenda de concert Înapoi

Turneul național 'Românesc 100%' ajunge la București

Publicat: luni, 1 Aprilie 2019 , ora 15.38

Duminică, 7 aprilie, de la ora 19, în sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București se va desfășura cel de-al șaselea concert din cadrul turneului național "Românesc 100%". Protagoniștii, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare, doi dintre cei mai apreciați artiști români, propun un repertoriu care cuprinde lucrări de Anton Pann, Carol Miculi (singurul elev român al lui Chopin), Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Béla Bartók, Sabin Drăgoi și Tiberiu Brediceanu, dar și muzica unui foarte apreciat tânăr compozitor, Șerban Marcu, sau aranjamentele de mare impact ale lui Ioan Dobrinescu.

Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare realizează astfel o incursiune spectaculoasă în istoria muzicii românești, reușind să îmbine tradiția cu cele mai noi tehnici și limbaje muzicale, într-un recital unic pentru peisajul muzical românesc.
Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com . Acest concert va fi transmis și în direct, online, pe www.enjoytv.ro

Turneul național, organizat de Asociația Culturală Kitharalogos și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), cuprinde 7 importante centre culturale ale țării:

31 martie / Focșani - Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia", ora 18
2 aprilie / Iași - Biblioteca Centrală Universitară (sub egida Filarmonicii "Moldova"), ora 19
3 aprilie / Bacău - Filarmonica "Mihail Jora", ora 19
5 aprilie / Buzău - Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman", ora 18
6 aprilie / Tecuci-Ateneu, Sala de concerte a Fundației Pelin, ora 19
7 aprilie / București - Universitatea Națională de Muzică, ora 19
8 aprilie / Pitești - Filarmonica, ora 19

Pentru detalii, vă rugăm să accesați: www.costinsoare.com, www.facebook.com/kitharalogos

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Organizator: Asociația Culturală Kitharalogos
Parteneri: Universitatea Națională de Muzică din București, Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia" din Focșani, Filarmonica "Moldova" din Iași, Filarmonica "Mihail Jora" din Bacău, Filarmonica Pitești, Fundația Pelin din Tecuci, Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman" din Buzău, Enjoytv Romania.
Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Agenția de Carte.ro, Liternet.ro. Agenția de Carte.ro, Liternet.ro.

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, la Ateneul Român, într-un recital în memoria compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susținut peste 100 de recitaluri împreună, atât în țară, cât și peste hotare, cu un repertoriu divers din punct de vedere stilistic, care include cele mai importane lucrări scrise pentru acest tip de formație camerală. În 2017, au lansat CD-ul "Twenty Shades of Music", o propunere unică pentru piața muzicală din România, cu muzici din sudul Europei (Bartok, Tadic) și America Latină (Machado, Piazzolla, Ramirez, Morel), foarte apreciat de critică și public, urmat de două turnee de lansare. Cei doi muzicieni au susținut concerte în Suedia, China (sub egida ICR), Elveția, la Ateneul Român și Sala Radio, în cadrul Filarmonicilor din Timișoara, Sibiu, Ploiești și sub egida centrelor culturale de la Bistrița, Deva, Buzău, Alba Iulia, Caracal etc.

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni români, Ion Bogdan Ștefănescu (prim flautist al Filarmonicii "George Enescu", prof. univ. dr. habil. la Universitatea Națională de Muzică București și solist al Filarmonicii "Banatul", Timișoara) are o activitate concertistică susținută, peste 50 apariții pe an, atât în postură solistică, cât și ca membru în diverse formații camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul "George Enescu", duo flaut - harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian cu pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor naționale "Flautul de aur" și "Flautul fermecat". Discografia sa este, de asemenea, foarte bogată: peste 40 CD-uri și DVD-uri publicate în România, Germania, Anglia sau U.S.A.. În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist și dirijor este, iar în 2016, ansamblul Flaut Power, formație unică în peisajul muzical românesc.

Costin Soare, unul dintre cei mai apreciați și activi muzicieni-chitariști de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naționale "De la Paganini la Piazzolla" "De la Bach la Beatles", "Muzica în Palatele României", fiind implicat și în diverse formații camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. În 2014, lansează un CD intitulat "Nocturne și dansuri" (Bach, Britten, Takemitsu), cu înregistrări inedite pentru școala românească de chitară, fiind interesat de interpretarea și promovarea muzicii contemporane (proiectul "Musica"). Este director artistic al "Serilor de chitară", festival internațional desfășurat în București, în cadrul căruia concertează instrumentiști de top din întreaga lume.

www.costinsoare.com
www.seriledechitara.ro