ACUM:
20.00
Armonii preclasice
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Creații contemporane românești

Agenda de concert Înapoi

Turneul național "OGLINZI" se încheie la Palatul "Tinerimea Română" din București

Publicat: luni, 4 Octombrie 2021 , ora 10.43

Marți, 5 octombrie, începând cu ora 19, în Sala Mare a Palatului "Tinerimea Română" din București, va avea loc al nouălea și ultimul concert din cadrul Turneului Național "Oglinzi", sub egida Asociației Culturale Kitharalogos, ai cărui protagoniști sunt chitaristul Costin Soare (www.costinsoare.com), unul dintre cei mai activi și apreciați muzicieni români, și violonistul Valentin Șerban (www.valentinserban.com), concertmaistru al Orchestrei Române de Tineret, recent câștigător al Concursului Internațional "George Enescu". Cei doi muzicieni vor cânta, atît "în oglindă", o serie de lucrări spectaculoase pentru vioară și chitară de Bartok, Paganini și Piazzolla (de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani), cât și lucrări solo de Bach, Tárrega, Sor și Ysaye. Această întâlnire muzicală prilejuiește și lansarea a două albume ale chitaristului Costin Soare, rod a două proiecte distincte: "Oglinzi", o călătorie sonoră printre cele mai frumoase lucrări pentru chitară din Renaștere până în epoca modernă, un "best of" al turneelor solistice întreprinse în perioada 2017-2019 ("De la Bach la Beatles", "De la Paganini la Piazzolla", "De la Schubert la Sting"); "Orașe invizibile și ființe imaginare", o premieră în peisajul muzical de la noi, un disc care conține integral muzică contemporană pentru chitară scrisă de compozitori români. Acest ultim album, cu lucrări inspirate din operele literare omonime de Italo Calvino și Jorge Luis Borges, reprezintă ajungerea la maturitate a unui proiect unic la noi (proiectul "Musica"), care se desfășoară de 8 ani la Muzeul Național "George Enescu", de stimulare a compozitorilor importanți de la noi de a scrie pentru chitară, în cadrul căruia s-au cîntat peste 20 de lucrări în primă audiție absolută. Costin Soare va călători cu două chitare, prezentând, alături de instrumentul pe care cântă de peste 7 ani, realizat de lutierul Alexandru Marian, o copie după o chitară Torres, lutierul care a pus bazele chitarei moderne la sfârșitul secolului al XIX-lea, un instrument cu o sonoritate aparte care evocă parfumul unei lumi situată la intersecția epocilor romantică și modernă.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile, conform condițiilor prezentate mai jos. Concertul va fi transmis live streaming pe www.facebook.com/kitharalogos , pe canalul de youtube al asociației, https://www.youtube.com/channel/UCmiQkoKeIhZBZxiNvGkjcwA și pe pagina de facebook a Radio România Muzical. Mai multe detalii pe www.costinsoare.com, www.facebook.com/kitharalogos și www.facebook.com/ValentinSerbanViolinist . Piese de pe cele două albume se pot asculta pe www.costinsoare.com , ca și pe principalele platforme de streaming.

Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de vaccinare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măștii este obligatorie pe întreaga durată a concertului.