Agenda de concert Înapoi

Turneul Național Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia 2023 continuă în această toamnă în orașele din țară

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 14.43
Ansamblul Violoncellissimo, condus de maestrul Marin Cazacu, concert la Ateneul din Focșani pe 20 septembrie

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 19:00, unii dintre cei mai buni tineri violonceliști din țară, conduși de violoncelistul Marin Cazacu, vor concerta la Ateneul din Focșani (concert care face parte din Festivalul Classic for teens), cu un program clasic- jazz - rock. Intrarea este liberă.

De la Ateneul din Focșani, Ansamblul Violoncellissimo va deschide seria de octombrie a Turneului Național Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a, pe scena Ateneului Român din București pe 7 octombrie, de la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile site-ul www.fge.org.ro - secțiunea Calendar. Biletele se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de marți până vineri, între orele 9:00-16:00.

După concertul de la București, Turneul Național Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia, va ajunge la Iași (13 octombrie), Timișoara (19 octombrie), Arad (20 octombrie), Deva (21 octombrie), Cluj (22 octombrie), Ploiești (26 octombrie), dar și peste hotare, la Chișinău (14 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Festivalul Classic for Teens aduce arta și muzica clasică mai aproape de publicul tânăr, mai aproape de cei care au mai mare nevoie de ea. Aflat la intersecția zonei culturale cu zonele educațională și socială, festivalul, anul acesta la a IV-a ediție, urmărește educarea publicului tânăr pentru consumul cultural, dezvoltarea abilităților creative ale acestuia, dar și dezvoltarea educației artistice specializate.

Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

Spot video Turneu Clasic la puterea a treia Violoncellissimo

https://youtu.be/vFr1GJ3Fx8U

ITINERAR

6 august, ora 20 - Sibiu - Piața Mare

18 august, ora 19:00 - Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica - avanpremieră, în Festivalului "Enescu și muzica lumii"

20 septembrie, ora 19:00 - Focșani, Ateneu, în Festivalul "Classic for teens"

7 octombrie, ora 19:00 - București, Ateneul Român

13 octombrie, ora 19:00 - Iași, Ateneu

14 octombrie, ora 19:00 - Chișinău, Sala cu Orgă

19 octombrie, ora 19:00 - Timișoara, Sala Capitol

20 octombrie, ora 19:00 - Arad, Palatul Culturii

21 octombrie, ora 19:00 - Deva, Sala Pro Arte

22 octombrie, ora 18:00 - Cluj Napoca, Auditorium Maximum, în Festivalul "Toamna Muzicală Clujeană"

26 octombrie ora 19.00 - Ploiești, Sala Filarmonicii, în Festivalul de jazz

28 noiembrie - Madrid