Agenda de concert Înapoi

Turneul 'De la Paganini la Piazzolla'

Publicat: marți, 3 Aprilie 2018 , ora 9.18
Costin Soare - chitară

Joi, 12 aprilie, începe la Budapesta, cu un concert desfășurat sub egida Institutului Cultural Român, turneul "De la Paganini la Piazzolla" (12-28 aprilie), un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare. Unul dintre cei mai apreciați și activi chitariști români, cu 5 turnee naționale la activ, ultimele două încheiate cu succes în 2017 ("De la Bach la Beatles" și turneul de promovare a CD-ului "Twenty Shades of Music"- alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu), Costin Soare propune de această dată un program care pornește de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puțin știut, era și un pasionat chitarist, și ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului și a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate și delicatețe, între energie intensă și intimitate. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentiști în afirmare, unul dintre obiectivele asociației fiind acela de a promova și sprijini tânăra generație de chitariști: aceștia vor primi corzi și alte accesorii pentru instrument din partea Kitharalogos.

Asociația Kitharalogos propune un tur a 10 dintre cele mai importante orașe și/sau obiective turistice ale țării, însă și din străinătate (Filialele ICR Budapesta și Szeged; Centrul Cultural Arcuș, Sf. Gheorghe; Ateneul "Maior Gh. Pastia", Focșani; Sala Auditorium a Institutului Cervantes, București; Centrul de Cultură "George Apostu", Bacău; Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universității Transilvania, Brașov; Casa Schuller din Mediaș; Sinagoga Bistrița; Salonul de Muzică de la Castelul Bran), o călătorie de promovare a valorilor românești, a culturii noastre, de punere în valoare a unor locuri încărcate de frumos și istorie.

Mai multe informații pe: www.costinsoare.com și www.facebook.com/kitharalogos

Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciați și activi artiști români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist și lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. "Dinu Lipatti", București și profesor asociat la Universitatea Națională de de Muzică din București), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internațional "Serile de chitară" (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la cea de-a șaptea ediție, în cadrul căreia concertează chitariști de top din întreaga lume. Cu o experiență de 5 turnee naționale la activ ("De la Bach la Beatles"/2017; turneul de promovare a CD-ului "Twenty Shades of Music"- alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu/2017; "Muzica în palatele României"/2016; "Armonii pascale"/2015 - alături de actrița Daniela Nane; "Nocturne și dansuri"/2013), două CD-uri, unul lansat în 2017, "Twenty Shades of Music"- alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, celalălalt, un album solo, în 2014 ("Nocturne și dansuri"), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă și repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfășurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României și organizarea Festivalului Internațional "Serile de chitară", ediția a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizații secțiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor "Matei Brâncoveanu" ale Fundației Alexandrion.

Organizator: Asociația Culturală Kitharalogos

Proiect co-finanțat de Uniunea de Creație Intepretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Parteneri: Institutul Cultural Român; Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente muzicale; Centrul Cultural Arcuș, Sf. Gheorghe; Ateneul "Maior Gh. Pastia", Focșani; Institutul Cervantes, București; Centrul de Cultură "George Apostu", Bacău; Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov; Primăria Mediaș; Centrul Județean pentru Cultură, Bistrița-Năsăud; Castelul Bran.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Clasic, Agenția de Carte.ro, Liternet.ro


Calendarul turneului

Budapesta / 12 aprilie, ora 18, Sediul ICR Budapesta

Szeged / 14 aprilie, ora 18, Filiala Seghedin a ICR

Sf. Gheorghe / 16 aprilie, ora 19 - Centrul de Cultură Arcuș (bilete la intrare)

Focșani / 17 aprilie, ora 19 - Ateneul "Maior Gh. Pastia" (Bilete se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului)

București / 21 aprilie, ora 19 - Institutul Cervantes (intrarea la concert este liberă și se face pe bază de invitație: aceasta se poate obține scriind la adresa kithara.logos@gmail.com)

Bacău /23 aprilie, ora 17 - Centrul de Cultură "George Apostu" (intrarea liberă)

Brașov / 25 aprilie, ora 19 - Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universității Transilvania din Brașov (Accesul se face pe bază de invitație)

Mediaș / 26 aprilie, ora 19 - Casa Schuller

Bistrița / 27 aprilie, ora 19 - Sinagoga (bilete la intrare)

Bran / 28 aprilie, ora 19 - Salonul de Muzică de la Castelul Bran (bilet: 30 de RON, detalii la: 0268 237 700 sau office@bran-castle.com)