ACUM:
20.15
Armonii preclasice
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 21.15 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.45 Sunete contemporane Creații contemporane românești

Evenimente Înapoi

Turneu de lansare a CD-ului 'Twenty Shades of Music' - Ion Bogdan Ștefănescu-flaut, Costin Soare-chitară

Publicat: marți, 26 Septembrie 2017 , ora 10.35

Miercuri, 27 septembrie, ora 19, în sala de concerte a Filarmonicii Banatul din Timișoara, are loc primul concert din turneul de lansare a CD-ului "Twenty Shades of Music", ai cărui protagoniști sunt doi dintre cei mai apreciați și activi muzicieni români: flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare. O propunere unică pentru piața muzicală din România, combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanțele subtile, emoțiile primare conținute în muzica Americii Latine și a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile românești de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană. Twenty Shades of Music reprezintă o adevărată jubilație a muzicii, fiecare dintre cele 20 de dansuri fiind o explozie de melodie și ritm, de senzualitate și exuberanță.

Turneul continuă până în luna decembrie, cu concerte la Buzău (10 octombrie), București (24 octombrie), Sibiu (28 noiembrie), Brașov (29 noiembrie) și se va încheia cu două concerte la Beijing (6 și 8 decembrie), organizate sub egida Institutului Cultural Român.

Pentru mai multe detalii: www.ionbogdanstefanescu.ro și www.costinsoare.com


Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susținut peste 70 de recitaluri împreună, atât în țară, cât și peste hotare, cu un repertoriu ce pornește de la muzica barocă și ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicii din Timișoara, Filarmonicii din Ploiești, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură "Rosetti Tescanu - George Enescu" de la Tescani, la Palatul Suțu, Festivalul "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi" etc.

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni români, Ion Bogdan Ștefănescu (prim flautist al Filarmonicii "George Enescu" și solist al Filarmonicii "Banatul", Timișoara) are o activitate concertistică susținută, atât în postură solistică, cât și ca membru în diverse formații camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul "George Enescu", duo flaut - harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian alături de pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor național "Flautul de aur" și "Flautul fermecat". În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist și dirijor este.

Costin Soare, unul dintre cei mai activi muzicieni-chitariști de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naționale "De la Bach la Beatles", "Nocturne și dansuri", "Muzica în Palatele României", fiind implicat și în diverse formații camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este primul chitarist român care lansează un CD (2014) cu înregistrări inedite la noi (Bach, Britten, Takemitsu), fiind interesat de interpretarea și promovarea muzicii contemporane pentru chitară; este director artistic al "Serilor de chitară", festival internațional în cadrul căruia concertează instrumentiști de top din întreaga lume.


Programul turneului

27 septembrie, ora 19 / Filarmonica Banatul, Timișoara

10 octombrie, ora 18 / Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman", Buzău

24 octombrie / Cercul Militar Național, București

28 noiembrie, ora 19 / Filarmonica de Stat Sibiu

29 noiembrie, ora 19 / Filarmonica Brașov, Sala Patria

6 decembrie / Facultatea de Pedagogie Muzicală, Beijing, China

8 decembrie / Conservatorul Central de Muzică, Beijing, China (sub egida Institutului Cultural Român din Beijing)