ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Turnee de poveste în parcurile bucureștene

Publicat: joi, 26 August 2021 , ora 19.50

O invitație la a degusta muzica clasică într-o ambianță relaxată, mai precis 3 weekenduri cu muzică clasică în foișor, este ceea ce propune ediția specială din septembrie 2021 a proiectului Turnee de poveste în parcurile bucureștene, organizat sub genericul București, oraș deschis 2021, în 4/5 și 18/19 septembrie în Foișorul din Parcul Kiseleff și 11/12 septembrie în Foișorul din Parcul Bazilescu. Toate concertele încep la ora 17:00.

Genericul Turnee de poveste s-a născut în timp, pe măsură ce lângă Pianul călător venea Vioara lui Enescu, lor li se alătura Flautul fermecat sau Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo, mai recent O harpă de poveste sau Croitoru String Virtuosi.

Interpreți de muzică clasică din mai multe generații au colindat toată țara, dar au revenit de fiecare dată în București, de unde au plecat, au ieșit în parcuri și în felurite locuri în aer liber, de câte ori a existat ocazia în ultimii 10 ani. Anul acesta revin în București, oraș deschis 2021 cu Turnee de poveste în parcurile bucureștene.

Când în capitală are loc Festivalul "George Enescu", noi încercăm să fim aproape de cei care nu au acces în sălile de concert din felurite motive și să aducem muzica clasică în locul în care bucureștenii își petrec, de multe ori, după-amiezile de sfârșit de săptămână - în parcuri.

Am ales foișoarele, cele din care, de când există parcurile în București, se auzea muzică.

În ultimul timp, muzica se aude mai rar.

Acum vom avea 3 weekenduri de poveste cu muzică clasică în foișor

De-a lungul anilor, începând din 2011, turneele de poveste s-au impus în peisajul cultural românesc prin spectaculozitate, programe variate, virtuozitatea și clasa internațională a artiștilor, dar, mai ales, pentru faptul că fiecare ediție a spus o poveste despre muzica clasică, ceea ce a atras în sălile de concerte un public din ce în ce mai numerous, mai ales tineri.

Prin abordarea inedită, turneele au schimbat mentalități, percepția asupra acestui gen de muzică fiind acum una mult mai relaxată, ea devenind accesibilă atât celor mai buni cunoscători, cât și copiilor de la sate sau din orașele mici, de exemplu, care, până la sosirea turneului în localitatea lor, nu văzuseră încă un concert pe viu.

În foișoarele din Parcurile Kiseleff și Bazilescu, în 4-5, 11-12 și 18-19 septembrie de la ora 17:00, trecătorii se vor putea întâlni cu Flautul fermecat (Kiseleff, 4 septembrie) - Ion Bogdan Ștefănescu și Flaut Power (Carina Boanță, Salomeea Lois Bodea, Mihai Vaida) - "Incredibil, dar adevărat ! Don Giovanni și Flautul fermecat", Clasic la puterea a treia - Marin Cazacu & Violoncellissimo (Kiseleff, 5 septembrie), Croitoru String Virtuosi (Bazilescu, 11 septembrie), O harpă de poveste cu Adriana Cîlțea - harpă, Petru Pane - clarinet, Mihai Vaida - flaut (Bazilescu, 12 septembrie),Pianul călător - Encore. Horia Mihail - pian (Kiseleff, 18 septembrie), Vioara lui Enescu - Gabriel Croitoru - vioară, Horia Mihail - pian (Kiseleff, 19 septembrie).

https://youtu.be/ZGo_wuERJyA