Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Septembrie 2022

Publicat: joi, 1 Septembrie 2022 , ora 13.43

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 8 septembrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă din Elveția
. Recitalul de retragere din activitatea concertistică susținut de pianistul Christian Zacharias la Fundația "Pierre Gianadda". Piotr Ilici Ceaikovski - Ciclul op. 37b "Anotimpurile"; Franz Schubert - Sonata D 894 în Sol major.


Vineri, 9 septembrie 2022, ora 21.30

Transmisiune directă de la Festivalul BBC-Proms. Concert susținut de Orchestra Philadelphia la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Yannick Nézet-Séguin. Solistă violonista Lisa Batiashvili. Serghei Rahmaninov - Poemul simfonic op. 29 "Insula morților"; Ernest Chausson - Poemul op. 25 pentru vioară și orchestră; Camille Saint-Saëns - Introducere și Rondo capriccioso op. 28 în la minor pentru vioară și orchestră; Florence Price - Simfonia a I-a în mi minor.


Joi, 29 septembrie 2022, ora 20.30
Transmisiune directă din Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijor Dmitry Matvienko. Solist pianistul Andrey Gugnin. Anna Clyne - Lucrarea „Această oră de la miezul nopții”; Maurice Ravel  - Concertul în Re major pentru mâna stângă și orchestră; Dmitri Șostakovici- Simfonia a IV-a op 98 în mi minor.