Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Noiembrie 2017

Publicat: miercuri, 1 Noiembrie 2017 , ora 17.56

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 2 noiembrie 2017, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii Bavareze la "Herkulessaal". Dirijor Riccardo Muti. Soliști: soprana Krassimira Stoyanova, mezzosoprana Anita Rachvelishvili, tenorul Francesco Meli și basul Riccardo Zanellato. Giuseppe Verdi - "Messa da Requiem"


Duminică, 12 noiembrie 2017, ora 19.30

Transmisiune directă de la Opera de Stat din Viena. Francesco Cilea - "Adriana Lecouvreur" cu Anna Netrebko, Piotr Beczala, Roberto Frontali, Elena Zhidkova, Orchestra și Corul Operei de Stat din Viena, dirijor Evelino Pidò.


Joi, 16 noiembrie 2017, ora 21.30

Transmisiune directă de la Manchester. Concert susținut de Orchestra "Hallé" la "Bridgewater Hall". Dirijor Mark Elder. Richard Wagner - Uvertura și "Venusberg Music" din opera "Tannhäuser"; Richard Strauss - Poemul simfonic "Don Juan"; Giuseppe Verdi - Patru Piese sacre.


Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Filarmonicii din Londra la "Royal Festival Hall". Dirijor Michail Jurowski. Solistă pianista Beatrice Rana. Frank Bridge - Poemul simfonic "Vara"; Serghei Prokofiev - Concertul nr.3 op.26 în Do major pentru pian și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia I op.13 în sol minor "Visuri de iarnă".


Luni, 27 noiembrie 2017, ora 14.00

Lunchtime concerts -Stagiunea 2017-2018. Transmisiune directă de la Wigmore Hall din Londra. Recital susținut de violoncelistul Andrei Ioniță și de pianistul Itamar Golan. Johann Sebastian Bach- Suita a I-a BWV 1007 în Sol major pentru violoncel solo; Dmitri Șostakovici- Sonata op 40 în re minor pentru violoncel și pian.


ora 21.00

Transmisiune directă de la Londra. Concert Aniversar - 50 de ani de "Schimburi Muzicale" în cadrul Uniunii Europene de Radio. Concert susținut de Orchestra de Concert BBC. Dirijor Johannes Wildner. Dobrinka Tabakova - "Cometa lui Orfeu" (lucrare comandată de Uniunea Europeană de Radio); Benjamin Britten - Suită pe teme populare engleze; Wolfgang Amadeus Mozart - Sinfonia concertantă KV.364 în Mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră (soliști: Esther Yoo și Eivind Holtsmark Ringstad); Ludwig van Beethoven - Concertul nr.5 op.73 în Mi bemol major "Imperialul" pentru pian și orchestră (solist Pavel Kolesnikov).