Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Ianuarie 2024

Publicat: luni, 1 Ianuarie 2024 , ora 14.15

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Luni, 1 ianuarie 2024, ora 12.15

Transmisiune directă de la Viena. Concertul susținut de Orchestra Filarmonică din Viena la Musikverein din Viena. Dirijor Christian Thielemann. Valsuri, polci, uverturi, marșuri și alte miniaturi din creația compozitorilor Karel Komzák, Johann Strauss-fiul, Joseph Hellmesberger, Eduard Strauss, Carl Michael Ziehrer, Anton Bruckner, Hans Christian Lumbye, Josef Strauss și Johann Strauss-tatăl.


Sâmbătă, 6 ianuarie 2023, ora 20.00

Transmisiune directă de la New York. Spectacolul susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitan din New York la Opera Metropolitan. Dirijor Daniele Callegari. Din distribuție: baritonul George Gagnidze în rolul Nabucco, soprana Liudmyla Monastyrska în rolul Abigaille, mezzosoprana Maria Barakova în rolul Fenena și tenorul SeokJong Baek în rolul Ismaele. Giuseppe Verdi - Opera "Nabucco".


Miercuri, 17 ianuarie 2024, ora 20.30

Transmisiune directă de la Geneva. Concertul susținut de Orchestra de cameră din Lausanne la Sala "Victoria" din Geneva. Dirijor și solist Renaud Capuçon. Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 5 KV 219 în la major pentru vioară și orchestră; Richard Strauss - Studiu pentru 23 de instrumente de coarde "Metamorfoze"; Ludwig van Beethoven - Simfonia a I-a op 21 în Do major.


Joi, 18 ianuarie 2024, ora 21.00

Transmisiune directă de la Hanovra. Concertul susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra la Studioul Mare al Radiodifuziunii Germane din Hanovra. Dirijor Andrew Manze. Solistă violonista Isabelle Faust. Antonín Dvoűák - Concertul op. 53 în la minor pentru vioară și orchestră; Sir Edward Elgar - Simfonia a II-a op 63 în mi bemol major.


Joi, 25 ianuarie 2024, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concertul susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijor Manfred Honeck. Solist pianistul Pavel Kolesnikov. Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 3 op. 30 în re minor pentru pian și orchestră; Franz Schubert - Simfonia a IX-a D 944 în Do major "cea mare".


Sâmbătă, 27 ianuarie 2023, ora 20.00

Transmisiune directă de la New York. Spectacolul susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitan din New York la Opera Metropolitan. Dirijor Daniele Rustioni. Din distribuție: mezzosoprana Aigul Akhmetshina în rolul Carmen, tenorul Piotr Beczała în rolul Don José, soprana Angel Blue în rolul Micaëla, bas-baritonul Kyle Ketelsen în rolul Escamillo. Georges Bizet- Opera "Carmen".