Actualitatea internațională Înapoi

Transmisiuni directe din mari centre europene - începând din 29 august

Publicat: duminică, 28 August 2016 , ora 0.00
Din 29 august până în 10 septembrie 2016, în fiecare seară - concerte în direct de pe mari scene europene. 
Mâine, luni, 29 august, nu ratați transmisiunea directă a concertului susținut la Royal Albert Hall din Londra de Orchestra Gewandhaus din Leipzig cu Herbert Bloomstedt la conducere. De la ora 21.30 veți putea asculta, din creația lui Beethoven,  uvertura „Leonora” nr. 2, și Concertul nr. 5 „Imperialul”, cu Andras Schiff ca solist și Simfonia a VII-a op.92 în La major. Comentează Irina Cristina Vasilescu.
Marți, 30 august 2016, de la ora 21,00, sub genericul “Scena europeană” aveți un nou concert din festivalul BBC Proms. Pe scena de la Royal Albert Hall se vor afla membrii Orchestrei de Tineret “Gustav Mahler”, avându-l pe Philippe Jordan la pupitrul dirijoral. În program: cantata BWV 82 “Ich habe genuh” de Johann Sebastian Bach, solist – bas-baritonul Christian Gerhaher și Simfonia a IX-a în re minor de Anton Bruckner. Comentează Ioana Marghita. 
Iar miercuri, 31 august, începând cu ora 20,00, nu pierdeți transmisiunea directă din festivalul Mării Baltice, de la Stockholm. Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Suedeze cântă la sala „Berwald” sub conducerea dirijorală a lui Valery Gergiev. Concertul nr. 2 op.102 în Fa major pentru pian și orchestră și Simfonia a IV-a op.43 în do minor, ambele de Dmitri Șostakovici, alcătuiesc programul. Solist va fi pianistul Alexander Romanovsky. Comentează Ștefan Costache.