Evenimentele săptămânii Înapoi

Transmisiune directă de la Elbphilharmonie Hamburg la Radio România Muzical

Publicat: luni, 1 Mai 2017 , ora 12.08

Elbphilharmonie, noul edificiu cultural al orașului german Hamburg, și-a deschis porțile în luna ianuarie a acestui an, printr-un concert transmis și de noi, în direct. Revenim la Hamburg duminică, 7 mai, pentru a asculta, la ora prânzului, un nou program muzical desfășurat în deja celebra filarmonică de pe malul Elbei.

Biletele pentru concertele simfonice de la Elbphilharmonie sunt vândute deja pentru tot restul anului, dar dacă vă aflați la Hamburg, merită să vă încercați norocul înainte de concert, așa cum am făcut și eu în luna martie, având ocazia de a asculta un program-matineu condus de Manfred Honneck, asemeni concertului pe care îl transmitem în direct duminică, de la ora 12.00.

Același program va fi prezentat joi și vineri - cererea foarte mare de bilete îi îndeamnă pe organizatori să propună reluarea concertelor duminica, în timpul zilei, astfel încât mulți spectatori călătoresc din localitățile învecinate la Hamburg pentru a trăi experiența sonoră și vizuală a noii săli de concerte, despre care s-a scris deja mult.  

Călătoria noastră muzicală la Hamburg va fi ghidată de Orchestra NDR Elbphilharmonie și dirijorul italian Antonello Manacorda. Inițial fusese anunțat la pupitru Thomas Hengelbrock, dar aceasta a fost nevoit să se retragă din motive de sănătate, oferind lui Manacorda ocazia de a debuta alături de ansamblul german.

Solist va fi mult apreciatul contratenor Philippe Jaroussky, artist rezident la Elbphilharmonie Hamburg - acesta va interpreta Ciclul de cântece op.7 "Nopți de vară" de Hector Berlioz. Programul se va deschide cu Uvertura op.23 "Frumoasa Melusine" de Felix Mendelssohn și se va încheia cu un opus al aceluiași compozitor german - selecțiuni din muzica de scenă "Visul unei nopți de vară".

Visăm așadar la anotimpul călduros încă din luna mai, alături de Orchestra NDR Elbphilharmonie din Hamburg, duminică, 7 mai, de la ora 12.00, la Radio România Muzical.

Andreea Chiselev