Agenda de concert Înapoi

Trăiește un Crăciun de poveste! Strauss Festival Orchestra Vienna începe turneul în România

Publicat: joi, 4 Decembrie 2014 , ora 19.39

Pentru al șaselea an consecutiv, renumitul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna revine în România cu un spectacol de poveste: "Vienna Classic Christmas". Timp de 11 zile, România va împrumuta strălucirea autentică a Vienei, de-a lungul unui amplu turneu național, care va începe pe 11 decembrie în Timișoara și se va încheia pe 20 și 21 decembrie, cu două concerte extraordinare, la Sala Palatului din București. Spectacolul va beneficia de invitați remarcabili: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Orchestra va fi condusă de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1 ianuarie 2015 în Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus.

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este liderul artistic al grupului. Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârșiți și experimentați, care lucrează în permanență în strânsă legătură unul cu altul. Grația și frumusețea sunetelor pure au cucerit întreaga lume. În România, Strauss Festival Orchestra Vienna s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu, ediția din 2008.

"Vienna Classic Christmas" este un spectacol rafinat, dar în același timp accesibil, potrivit tuturor vârstelor, care îndeplinește cele mai exigente doleanțe ale melomanilor și dezvoltă emoții nebănuite în rândul necunoscătorilor.

Strauss Festival Orchestra Vienna, condusă de maestro Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva și a tenorului Robert Nagy, va aduce strălucirea Vienei: pe 11 decembrie în Timișoara, la Filarmonica "Banatul"; pe 12 decembrie în Oradea la Filarmonica de Stat; pe 13 decembrie în Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților; pe 14 decembrie în Suceava, la Casa de Cultură a Sindicatelor; pe 15 și 16 decembrie în Iași, la Teatrul Național Vasile Alecsandri; pe 17 decembrie în Brașov, la Teatrul "Sică Alexandrescu"; pe 18 decembrie in Bacău, la Teatrul de Vară; pe 19 decembrie în Constanța, la Casa de Cultură a Sindicatelor; pe 20 și 21 decembrie, în București, la Sala Palatului.

Toate concertele încep la ora 19.30. Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și pe vandbilete.ro.