Agenda de concert Înapoi

"The Paradise of Standards" - concertul de jazz ce încheie stagiunea Big Band-ului Radio

Publicat: joi, 9 Iunie 2022 , ora 9.55


După o stagiune în care a dăruit lunar melomanilor seri frumoase de jazz, blues sau pop la Sala Radio, în compania unor voci ca Luiza Zan, Berti Barbera, Irina Sârbu sau Nadia Trohin, Big Band-ul Radio își încheie stagiunea 2021-2022!

Joi, 16 iunie 2022, de la 19.00, sunteți invitați la concertul sugestiv intitulat "The Paradise of Standards", eveniment despre care dirijorul ansamblului, apreciatul dirijor și compozitor Ionel Tudor declară: "ne-am gândit să aducem pe scena Sălii Radio cele mai cunoscute standard-uri scrise special pentru big band. Avem o multitudine de ritmuri, de la swing la funk, și un repertoriu spectaculos care permite solo-uri instrumentale de virtuozitate, punând în valoare talentații instrumentiști ai big band-ului nostru. Suntem siguri că va fi o seară specială, plină de emoție și de bucurie a jazz-ului!"

În programul serii veți asculta piese ca: "Groovin' High" - Dizzy Gillespie, "Groovin' Haro" - Don Menza, "Chameleon" - H. Hancock, "Brass Machine" - Mark Nobie, "Quin tessence" - Quincy Jones, "Miss Fine" - Oliver Nelson, "Don't get Around" - Duke Ellington ș.a.

Fondat în 1949, pentru ca muzica de divertisment să aibă o reprezentare profesională de înaltă ținută în cadrul radioului public, BIG BAND-ul RADIO este ansamblul aplaudat pe scena Festivalului Cerbul de Aur sau al Festivalului de la Mamaia și formația care a asigurat realizarea unui mare număr de emisiuni de radio și de televiziune, alături de cei mai mari soliști români de muzică ușoară, pop, jazz etc. Reunind instrumentiști de mare valoare, Big Band-ul Radio a însemnat și înseamnă și astăzi o adevărată școală de interpretare, de improvizație și orchestrație.

Big Band-ul Radio este condus în prezent de IONEL TUDOR, compozitor, dirijor și orchestrator extrem de apreciat și de premiat. Una dintre marile sale realizări este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al României la Concursul Eurovision 2002 (cu melodia "Tell Me Why" - Monica Anghel și Marcel Pavel).

Legătura artistului român cu Big Band-ul Radio este una cu totul specială : aceasta a început încă de la vârsta de 14 ani, când Ionel Tudor a evoluat ca pianist, sub bagheta lui Sile Dinicu. În anul 1981, a debutat în calitate de compozitor și a devenit un orchestrator cunoscut și apreciat, fiind solicitat de marea majoritate a compozitorilor și soliștilor români.

Din 1991, a devenit pianist al Big Band-ului Radio, alături de care a realizat numeroase spectacole de muzică ușoară, jazz și blues, recitaluri și gale. A acompaniat ansamblul pe scenele prestigioase ale Festivalului Internațional București, Festivalul Internațional Cerbul de Aur - Brașov și pe scena Festivalului de la Mamaia. Ca dirijor al ansamblului, a reusit să diversifice activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzică ușoară, ci și spre jazz, blues și chiar rock.


Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical - și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.


Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.