Actualitatea internațională Înapoi

Ștefan Doniga și Diana Jipa concertează din nou în Mexic

Publicat: duminică, 14 Aprilie 2019 , ora 0.00
Pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa își continuă turneul internațional cu un al doilea eveniment ce are loc astăzi în Ciudad de México.
Turneul cuprinde trei programe diferite:„Romania Universalis” (dedicat președintiei României la Consiliul UE și organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul de Externe); „Intermeridian” (realizat in parteneriat cu ICR și UCMR) și „Violin Star”, care vor fi prezentate în Mexic, Cuba și China.
Evenimentul de astăzi se desfășoară la sediul Fundației Antonio Haghenbeck - Casa de la Bolla. Cei doi muzicieni prezintă proiectul „Romania Universalis”, prin care își propun să „marccheze prezența și importanța culturii românești în ansamblul european, integrând câteva dintre cele mai valoroase și mai cunoscute creații aparținând compozitorilor români în contextul marii muzici de pe continent”. Lucrările din program sunt semnate de: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti și Bela Bartok - pentru palierul românesc - și de Niccolo Paganini, Jules Massenet, Camille Saint-Saens, Eugene Ysaÿe și Pablo de Sarasate, care creionează contextul european.
Ana Diaconu