ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.10 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.14 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Teatrul Național Radiofonic - invitat la Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls ediția 2015

Publicat: luni, 9 Noiembrie 2015 , ora 14.09

"Rapunzel" de Frații Grimm, unul dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei, va putea fi ascultat, în premieră, la Radio România Cultural, duminică, 15 noiembrie, de la ora 9:00. Scenariul și regia artistică: Gavriil Pinte. Spectacolul va fi lansat în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, organizat de Teatrul Țăndărică, în perioada 7-18 noiembrie 2015 și va putea fi ascultat, în avanpremieră, în cadrul acestui eveniment, marți, 10 noiembrie, de la ora 20:30 și miercuri, 18 noiembrie, de la ora 17:30.

Minunatele "Povești pentru copii și familie", publicate de frații Iacob și Wilhelm Grimm, la începutul secolului al XIX-lea, sunt socotite, la concurență cu volumul "Micul Prinț" de Antoine de Saint Exupéry, a doua cea mai bine vândută carte din lume, după Biblie. În cele două veacuri care s-au scurs de când au văzut lumina tiparului, personajele și poveștile Fraților Grimm au făcut saltul din literatură, regăsindu-se în prezent în teatru, operă, benzi desenate, pictură, muzică rock, publicitate, modă, film și au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în peste 160 de limbi și dialecte și, mai mult, sunt unanim considerate drept veritabile pietre de temelie ale culturii universale și au fost integrate în patrimoniul UNESCO la secțiunea "Memoria lumii''.

Pornind de la basmul lui Rapunzel, povestit de Frații Grimm, spectacolul radiofonic ne poartă în inima pădurii, acolo unde trăiește o fată frumoasă, cu părul lung-prelung, închisă într-un turn de o vrăjitoare. Ne însoțesc misterioși povestelnici, ale căror voci par că se aud din toate tainițele codrului și care, asemenea unor misterioși spiriduși, glasuri și personaje șăgalnice, amuzante și amuzate, pun întrebări, caută răspunsuri, oferă soluții, însoțesc personajele în drumul lor spre deznodământul totdeauna fericit în lumea basmelor.

Povestea fermecătoarei Rapunzel este realizată radiofonic de o distribuție, formată din actori ai Teatrului Țăndărică, profesioniști de elită ai artei spectacolului pentru copii: Florentina Tănase, Daniela Ruxandra Mihai, Cristina Roșiianu, Grațiela Ștefan Ene, Dan Codreanu, Eugenia Barbu, George Simian, Paul Ionescu, Andreea Ionescu, Alexandru Neculcea. Rafinatul decor sonor, construit de Patricia Prundea- regizor muzical și de ing. Iulian Iancu - regizor tehnic, dăruiește personajelor atmosfera magică a mult visatului tărâm, pe care îl putem întrezări și noi, ascultând basmul, dar numai dacă ținem ochii închiși și sufletul deschis, pentru că eroii poveștilor nu pot fi văzuți, limpede, decât cu inima. Din echipa de realizatori ai spectacolului mai fac parte: Florin Bădic - regizor de montaj, Milica Creiniceanu- regizor de studio, Irina Soare-redactor și producător

Vă invităm să ascultați varianta radiofonică a basmului Rapunzel de Frații Grimm - un spectacol de excepție, care vine să completeze, cu un titlu important, colecția de montări inspirate din literatura clasică pentru copii, un dar deopotrivă pentru ascultătorii mici și mari.