Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Cluj-Napoca, ediția 23

Publicat: luni, 22 Aprilie 2024 , ora 16.18
Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, pentru ediția cu numărul 23.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România este organizat de postul public de radiodifuziune, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, și se va desfășura în perioada 24 - 28 aprilie.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 24 aprilie, la ora 12:00. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar accesul publicului este liber.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România aduce în fața publicului clujean o ofertă bogată și diversificată de carte, jocuri educative și muzică. Cel mai mare și mai longeviv târg de carte din Transilvania aduce în inima municipiului de pe Someș:

● 16 pavilioane expoziționale, într-o formulă de amenajare care oferă un spațiu generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului;

● 60 de standuri, care reunesc mii de titluri din oferta a peste 85 de edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative;

● 60 de standuri virtuale se regăsesc pe www.gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România;

● Peste 40 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, multe dintre acestea transmise în direct pe www.gaudeamus.ro și Facebook Radio România Gaudeamus, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

Miercuri, 24 aprilie, începând cu ora 12.30, Radio România Cluj și Editura Școala Ardeleană îi așteaptă pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe îndrăgitul umorist, dramaturg și journalist Cornel Udrea, la lansarea volumului Naraton 1954-2024. Oameni, fapte și întâmplări povestind despre Radio Cluj. Volumul, publicat la aniversarea a 70 de ani de Radio România Cluj, va fi nucleul unui eveniment editorial organizat in memoriam Cornel Udrea.

Proiectele tradiționale inițiate și derulate de Radio România, cu prilejul Târgului de Carte Gaudeamus, se vor derula cu sprijinul companiilor Luna Cleaning Magic și Restaurant Shanghai, sponsorii ediției, care vor premia câștigătorii Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu și Invitații de nota 10 ai târgului, elevi premiați la olimpiade internaționale.

Partenerii ediției 2024 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din Cluj-Napoca sunt: CasaAugustin.ro, Monitorul de Cluj și Ziua de Cluj.

Contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail: cornelia.chifor@radioromania.ro).

Serviciul Comunicare și Relații Publice