Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, Brașov

Publicat: marți, 4 Iulie 2023 , ora 17.40

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Brașov, 5 - 9 iulie, Piața Sfatului

Prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piața Sfatului din Brașov miercuri, 5 iulie. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură națională inițiat și desfășurat de peste 20 de ani de Radio România; ediția brașoveană, derulată în intervalul 5 - 9 iulie, este organizată de Echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, și este cofinanțată de Primăria Municipiului Brașov.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 5 iulie, la ora 12:00. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 21:00; accesul publicului este liber.

Președintele de onoare al ediției va fi prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, președintele Uniunii Scriitorilor din România - filiala Brașov, unul dintre cei mai activi susținători ai Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din orașul gazdă.

Oferta ediției include atât elementele tradiționale, specifice unui târg de carte, cât și o serie de noutăți pe care le propunem exclusiv publicului din Brașov:

- peste 50 de branduri - edituri, agenții de distribuție de carte, muzică și jocuri educaționale - reunite în 40 de standuri, care vor aduce în fața brașovenilor și a celor care își petrec aici câteva zile de vacanță tot ce e nou și atractiv pe piața de profil;

- patru concursuri cu diverse profiluri adresate celor mai tineri vizitatori ai târgului, din această zonă a țării, invitați să se implice activ în susținerea evenimentelor cu impact asupra comunității și în promovarea orașului în care trăiesc sau învață:

· grafică dedicat tinerilor pasionați de design - "Oraș de pus pe copertă";

· fotografie "Brașovul prin obiectivul tău" - adresat fotografilor amatori;

· creație literară "Ai carte, ai parte! Ai târg, poți scrie o carte!".

Concursurile sunt organizate de Radio România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, iar cele 16 premii, cu valori cuprinse între 160 și 350 de lei acordate cu acest prilej vor fi oferite de Radio România. Condițiile de participare sunt detaliate pe website-ul www.gaudeamus.ro și la Secretariatul din incinta târgului.

- cele mai noi apariții editoriale, ieșite în ultimele zile de sub tipar;

- numeroase concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului, reduceri și oferte speciale, care vor transforma binecunoscutul simbol al orașului, Piața Sfatului, într-o destinație de neratat pentru pasionații de lectură.

Pentru amatorii de evenimente online, dar și pentru aceia care nu vor putea ajunge în această săptămână la Brașov, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanților, pe care le va găzdui în intervalul 5 - 9 iulie.

Eveniment organizat de Radio România, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.