Agenda de concert Înapoi

Tango-urile lui Piazzolla, la Sala Radio

Publicat: miercuri, 29 Mai 2019 , ora 13.41

În prag de vară, ritmul plin de foc și de pasiune al tango-ului este adus la Sala Radio prin muzica celebrului artist argentinian (compozitor, aranjor și interpret la bandoneon) ASTOR PIAZZOLLA!

Miercuri, 5 iunie (19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO - sub bagheta dirijorului italian ROBERTO SALVALAIO - și violoncelistul RĂZVAN SUMA vă propun un frumos program cu lucrări de Piazzolla, ca Le grand tango, Kicho (primele două în aranjamentul lui Julian Caeiro), Tango no. 2 - Cantengue sau Recordando, suită pentru orchestră de coarde. Considerat adesea ca cel mai mare compozitor dedicat genului, Piazzolla a revoluționat tango-ul tradițional argentinian, prin îmbinarea sa cu elemente de jazz și muzică clasică.

RĂZVAN SUMA este cunoscut publicului larg prin numeroasele turnee naționale pe care le-a prezentat, cum ar fi suita Vă place BACH?, Vă place BRAHMS?, Vă place TANGO? ș.a. sau turneele grupului ArgEnTango. În 1998, ROBERTO SALVALAIO a dirijat Orchestra de Cameră din Veneția și a obținut premiul I în competiția dedicată lui Astor Piazzolla.

În partea a doua a serii de la Sala Radio veți asculta un repertoriu baroc, ce include două lucrări semnate de VIVALDI - celebrul creator al anotimpurilor - Sinfonia în si minor și Credo în mi minor, alături de Dall'Abaco: Concerto da chiesa și Pergolesi (F. Durante): Magnificat. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijat de CIPRIAN ȚUȚU.