Cronici Înapoi

Succes pe scena Sălii Radio la finalul concertului dedicat Președinției Ciprului la Consiliul Uniunii Europene

Publicat: luni, 17 Decembrie 2012 , ora 10.58

Vineri, 14 decembrie 2012, Sala Radio din capitală a fost din nou scena de desfășurare a unui eveniment extraordinar care s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului: concertul dedicat Președinției Ciprului la Consiliul Uniunii Europene a fost susținut de Orchestra Națională Radio, sub conducerea muzicală a dirijorului principal al acesteia, Tiberiu Soare. Invitatul special al serii a fost pianistul de talie internațională Martino Tirimo, care la vârsta de doar opt ani susținea primul său concert în calitate de pianist, la 12 ani dirija deja opera La Traviata cu soliști de renume, iar la 16 ani absolvea cursurile Academiei Regale de Muzică din Londra, construind de atunci o carieră artistică impresionantă.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea Corului Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia. Concertul a început și s-a încheiat cu lucrări închinate celor două țări, celei sărbătorite și celei gazdă: uvertura operei Rosamunda - Prințesa Ciprului, partitură semnată de Schubert și Rapsodia română nr. 1, capodoperă a lui George Enescu. Concertul pentru pian și orchestră nr. 5, creație a lui Beethoven, l-a avut ca solist pe pianistulMartino Tirimo.

La eveniment au luat parte, alături de alte personalități importante ale vieții culturale și sociale, Ministrul Afacerilor Europene, d-l Leonard Orban, ambasadoarea Republicii Cipru în România, E.S. d-na Kalliopi Avraam, Ministrul Adjunct al Afacerilor Europene al Republicii Cipru, E.S. Andreas Mavroyiannis, președintele Societății Române de Radiodifuziune, d-l Ovidiu Miculescu și consilierul primului ministru pentru politica externă, d-l Gheorghe Preda.