Agenda de concert Înapoi

Start înscrieri ateliere - Proiect 'Cultură prin muzică'

Publicat: miercuri, 15 Iunie 2016 , ora 14.21

Atelier de ritmică Dalcroze. Atelier Kodály. Atelier Orff. 28, 29, 30 iunie 2016

Implementate de câteva decenii în Europa, Kodály, Dalcroze și Orff sunt trei metode de educație muzicală care îmbină rigorile științifice cu spontaneitatea și creativitatea. În plus, ele stimulează procesul cognitiv și afectiv, dovedindu-și aplicabilitatea în domenii precum medicina și psihoterapia.

Realizat pe parcursul unui an de zile (1 iulie 2015 - 30 iunie 2016), proiectul CULTURE THROUGH MUSIC a avut ca parteneri instituții de prestigiu din Ungaria și Islanda și și-a propus să revoluționeze pedagogia muzicală din România. În cadrul proiectului s-au desfășurat o serie de conferințe și ateliere dedicate studenților, profesorilor, muzicienilor, educatorilor și învățătorilor, în cadrul cărora au fost prezentate cele 3 metode de educație muzicală.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București vă invită să participați la conferințele de final ale acestui proiect, desfășurate pe parcursul a trei zile, după programul următor:

PROGRAM CONFERINȚE PROIECT CULTURĂ PRIN MUZICĂ 

28, 29, 30 IUNIE 2016

Locație: ARCUB (Str. Lipscani 84-90), Sala Mare

Marți, 28 iunie 2016
10:00 - 12:00 - Atelier de ritmică Dalcroze : Anne-Claire Rey-Bellet - profesor de ritmică la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și co-fondator Asociația Dalcroze România
12 :00 - 13 :00 - Pauză
13 :00 - 15 :00 - Atelier Kodály : Yasmin Folini - profesor specialist în Metoda Kodály, licențiată la Institutul Kodály din cadrul Academiei de Muzică Liszt Ferenc din Ungaria

Miercuri, 29 iunie 2016
14:00 - 16 :00 - Atelier ritmică Dalcroze : Mireille Weber - profesor specialist în Metoda Jaques-Dalcroze, membru al ASPRYJAD - Asociația elevețiană a profesorilor de ritmică Jaques-Dalcroze și co-fondator Asociația Dalcroze România

Joi, 30 iunie 2016
10:00 - 11:45 - Atelier Helga Rut Gudmudsdottir - Director al Centrului Islandez pentru Cercetare în Muzică din Islanda și profesoară de muzică la Universitatea din Islanda
30' snack break
12 :15 - 14 :00 - Dezbatere

Pentru a participa gratuit la aceste ateliere, vă rugăm să vă înscrieți printr-un e-mail la adresa protocol@arcub.ro, până la data de 24 iunie 2016. Numărul de locuri este limitat, iar înscrierea se va face în ordinea în care se primesc e-mail-urile. Pentru ca înscrierea să fie validă, vă rugăm să includeți următoarele informații: nume complet, număr de telefon, adresă e-mail, funcția (profesor /muzician / educator /student).

Coordonat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, proiectul CULTURE THROUGH MUSIC se desfășoară până în iunie 2016. Finanțarea este asigurată de Fondul Bilateral Național și ARCUB.

Mai multe informații despre ateliere și proiect sunt disponibile pe pagina de facebook a proiectului: www.facebook.com/culturethroughmusic/

Detalii pe arcub.ro.
Urmăriți-ne pe Facebook și Twitter!
Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului Festival Internațional de Jazz din Capitală - Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică - Bucharest Music Film Festival, al Festivalului Internațional al Luminii - Spotlight on Bucharest.

Parteneri instituționali: Universitatea din Islanda - Centrul Islandez pentru Cercetare în Muzică, Institutul Kodály al Academiei de Muzică Liszt Ferenc din Ungaria, Universitatea Națională de Muzică din București, Asociația Dalcroze România.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Muzical, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro.

Persoană de contact (presă):Raluca Coman - Specialist Marketing
0733 11 60 23 | raluca.coman@arcub.ro