Interviuri Înapoi

Start al celei de-a doua ediții a Mozaic Jazz Festival de la Sibiu

Publicat: joi, 12 Noiembrie 2015 , ora 11.19

O nouă ediție a celui mai tânăr festival de jazz din Sibiu - Mozaic Jazz Festival - începe vineri, 13 noiembrie 2015. Detalii despre eveniment ne oferă Silviu Scrob, directorul Mozaic Jazz Festival:


Festivalul are un program care abordează genuri muzicale diferite din sfera jazz-ului - de asta se și numește Mozaic - și are un program de trei zile cu câte două trupe pe seară. Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19.00 avem o trupă recomandată de Steve Coleman anul trecut, Ambrose Akinmusire, iar seara se încheie cu Miroslav Vitous alături de un duo - Emil Viklicky - din Cehia. Este un proiect special, comisionat de London Jazz Festival pentru anul acesta, iar eu când am văzut că se va desfășura la Festivalul de Jazz din Londra am intrat în legătură cu ei și am reușit să agreez un concert și la Mozaic Jazz Festival în data de 13 noiembrie.

A doua zi, sâmbătă 14 noiembrie, vom începe cu trupa din Norvegia - Jaga Jazzist - promotorii, cei care au început curentul de nu-jazz și electro-jazz în peninsula Scandinavă. Tocmai au lansat, anul acesta, un album care se numește Starfire și sunt în turneu cu el. Eu îi urmăresc de foarte mulți ani și am reușit ca anul acesta să-i aduc pentru prima dată în România. Seara se va încheia cu Tigran Hamasyan Trio din Armenia, cu noul lor album Mockroot, trupă care are foarte mulți fani în România și care a fost vara aceasta la Festivalul de Jazz de la Gărâna.

Duminică, 15 noiembrie, avem o trupă din Ungaria, condusă de Balazs Bagyi care este și președintele Federației de Jazz din Ungaria și cu care m-am întâlnit anul trecut, de Ziua Mondială a Jazzului, în Budapesta și am agreat un concert cu el și cu trupa lui.

Festivalul se va încheia cu o trupă din Olanda - The Ploctones - care, probabil, la ora actuală este cea mai bine cotată și cea mai efervescentă trupă din sfera jazz-ului de pe scena olandeză. Am încercat să acopăr o arie cât mai largă de stiluri și de artiști, de pe continente diferite, și cred că am reușit și pentru ediția de anul acesta.


La final am să vă rog să adresați un mesaj publicului.

Îi așteptăm la Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, pentru un mic festival de jazz, dar foarte cochet și mozaicat.


Interviu realizat de Lucian Haralambie