Agenda de concert Înapoi

Stagiunea 'Prologul festivalului' - Recital 7 – muzică, teatru și pictură

Publicat: luni, 6 Mai 2019 , ora 14.58

Lucrările celebrei compozitoare vor fi interpretate de Miruna Elena Vidican - harpă, Oana Spânu-Vișenescu - vioară, Diana Spânu-Dănilă - pian. Actrița Loreta Neculai va realiza un moment de improvizație teatru: "Copiii cresc armonios prin artă, acum și aici, acesta este TEATRUL!" Vernisaj - artiștii Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță. Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei.

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare denumită "Prologul festivalului" și în care propun întâlnirea cu mari maeștrii artiști și secțiunea "Să ne cunoaștem compozitorii", în care sunt prezentați compozitori români mai mult sau mai puțin cunoscuți. Al șaptelea recital al stagiunii este susținut sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 16:30, la Casa de Cultură "Geo Bogza" și o aduce în prim-plan pe mult apreciata compozitoare Carmen Petra-Basacopol. Lucrări ale celebrei compozitoare vor fi interpretate de harpista Prof. Drd. Miruna-Elena Vidican, de violonista Lect. Univ. Dr. Oana Spânu-Vișenescu și de pianista Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă.

În deschiderea evenimentului se va vernisa expoziția de pictură - tablouri cu peisaje - a tinerilor artiști Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță. Expoziția poate fi vizitată în foaierul Casei de Cultură "Geo Bogza" Câmpina din 11 mai până în 25 mai 2019.

Ca un element surpriză, evenimentul oferă un intermezzo de teatru improvizat de către doamna Prof. Dr. Loreta Neculai împreună cu un grup de peste 30 de elevi câmpineni și bucureșteni, dornici de a învăța această artă.

Doamnele profesor Drd. Miruna-Elena Vidican, Lect. Univ. Dr. Oana Spânu-Vișenescu, Dr. Diana Spânu-Dănilă, Dr. Loreta Neculai și Maria Poștea sunt profesori invitați în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte.

Evenimentul este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București și Câmpina.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani și copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.