Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2010 , ora 15.38
Sala mică a Ateneului Român a găzduit marți, 8 iunie 2010, un recital violonistic, susținut de Corina Crețu Mitroi. Tânăra muziciană, membră a Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", i-a avut ca invitați pe Clementina Ristea Ciuciu - pian, Mihai Cojocaru - chitară și Vlad Silaev - contrabas.

Programul a cuprins Sonatele nr.1 în la minor și nr.6 în la major, ambele pentru vioară și chitară de Nicolo Paganini, Sonatele op.8 numerele 4 și 5, în mi bemol major, respectiv sol major, pentru vioară și contrabas de Joseph Haydn, Sonata pentru vioară și pian de Claude Debussy, Tamburina chinezească de Fritz Kreisler și Studiu în formă de vals de Camille Saint-Saëns/Eugene Ysaÿe.

A fost un repertoriu destul de dificil, din care nu au lipsit decalajele și impreciziile, dar străduința tinerilor instrumentiști a fost pe placul publicului, care a aplaudat cu generozitate, chiar și între părțile sonatelor.

Violonista Corina Crețu Mitroi posedă un real potențial atât tehnic, cât și interpretativ, însă nu a dat măsura talentului său, cel puțin, așa s-a simțit pe tot parcursul recitalului. Cu alte cuvinte, ar fi fost loc și de mai bine. Dar, cine știe? Poate acest lucru se va petrece în viitor…

Adriana Nițu