Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Trio Solaire din Zürich la București

Publicat: luni, 3 Aprilie 2017 , ora 10.30

Atunci când se vorbește despre muzica de cameră, gândul fuge ușor către repertoriul de duo, trio sau cvartet. Covârșitoarea parte a lucrărilor camerale au fost destinate acestor formatii de coarde, cu și fără pian. Cu siguranță, un program cameral susținut de un flaut, o vilă și o harpă poate surprinde și incita melomanul curios. De aceea, am acceptat cu plăcere oferta muzicală a Trio-ului Solaire care sosește de la Zürich la București pentru ca, în cadrul Stagiunii de marți seara să propună un program interesant.


Stagiunea de marți seara

Marți, 4 aprilie 2017, 19:00 - 21:00, Sala mică

Trio Solaire
Roxana Popescu
- flaut
Sorin Spasinovici - violă
Leonor Maia - harpă

Arnold Bax
Trio Elegiac

Jacques Ibert
Două interludii

Rudolf Kelterborn
Monodie II

Astor Piazolla
Libertango

Claude Debussy
Sonata pentru flaut, violă și harpă


Coproducător:
Radio România Muzical

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro.


Roxana Popescu
a început lecțiile de flaut la vârsta de 11ani, la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București. A terminat studiile de licență și un master în Interpretare Muzicală la Universitatea de Arte din Zürich, clasa prof. Matthias Ziegler. De asemenea, Roxana și-a finalizat de curând și studiile de master în Pedagogie Muzicală la aceeași universitate. Premiului "Constantin Silvestri" în 2007 i-a oferit flautistei și șansa de a studia în Anglia, la Pocklington School, cu Clare Allan. Roxana a fost bursieră a Rahn Kulturfonds și Lyra Stiftung. Ca muzician în orchestră, a cântat sub bagheta unor dirijori precum Nello Santi, Werner Bärtschi, Christian Zacharias sau Jürg Wyttenbach. Tânăra flautistă a concertat ca solistă în Elveția, Germania, Luxemburg, România și Anglia. În ceea ce privește muzica de cameră, Roxana este un muzician activ, membră fondatoare a Trio Solaire și a Ensemble ROA, formație cu care a participat la cea de aa 81-a ediție a Festivalului Musikwoche Braunwald.

Leonor Maia a început studiul harpei la vârsta de 9 ani în orașul ei natal, Porto, Portugalia. În 2013, Leonor s-a alăturat clasei de harpă a prof. Sarah O'Brien la Universitatea de Arte din Zürich unde, momentan, își pregătește licența. A participat la numeroase masterclass-uri, cu profesori precum Marie-Pierre Langlament, Karen Vaughn, Emanuel Ceysson, Milda Agazarian, Ieaun Jones, Jana Bouskova, Isabelle Perrin, Isabelle Moretti, Irina Zingg, Erica Waanderburg, Carrol McLaughlin și Mário Falcăo. Pasionată de cântatul în orchestră, Leonor a colaborat cu dirijori precum Martin Lukas Meister, Johannes Schaefli, Phlip A. Dragonov, Pedro Neves, José Ferreira Lobo, Vítor Matos. În prezent, este membră a Atlantic Coast Orchestra. În 2008 și 2012, Leonor a câștigat Premiul I la Concursul International "Arpa Plus". În 2013, ea a cucerit și Premiul al II-lea la Concursul "Nossa Senhora do Cabo" din Lisabona. Este membră a World Harp Congress și a Portuguese Harp Association, precum și a comisiei de organizare a Harp Week Porto. Leonor este o entuziastă interpretă de muzică de cameră. A format un duo cu flautista Elia Pianaro, și este membru fondator al Trio Solaire.

Născut în București, Sorin Spasinovici a absolvit Liceul de Muzică "George Enescu", și este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat la clasa conf. univ. dr. Marian Movileanu. Premiul I la Concursul International "George Georgescu"Tulcea (2006, 2010) și Premiul II la Olimpiada Națională de Muzică din Bacău (2008) se numără printre rezultatele sale deosebite. În anul 2014, a fost distins cu Premiul "Lionel Bryer" oferit de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. A participat la numeroase cursuri de măiestrie cu muzicieni precum Martin Merker, Bogdan Banu, Georg Hamann, Răzvan Popovici, Helmut Nicolai, Emilian Dascăl, Gilad Karni, Miguel da Silva. Sorin s-a făcut cunoscut atât prin recitaluri solo cât și de muzică de cameră atât în România (București, Tulcea, Craiova), cât și în țări precum Franța, Spania, Germania, Austria, Italia, Grecia, și Louisiana (S.U.A.). Între 2013 și 2016, a fost membru al Orchestrei Operei Naționale București dar și al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, acolo unde a avut poziția de lider secund al partidei de violă. Din 2012 este membru al Orchestrei Române de Tineret. In urma câștigării unui concurs pentru un post temporar, a devenit membru al Orchestrei Simfonice din St. Gallen, Elveția (septembrie 2016 - februarie 2017). Sorin Spasinovici este actualmente student al Universității de Arte din Zürich, unde pregătește un masterat la clasa prof. Nicolas Corti.