Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara, la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: vineri, 31 Ianuarie 2014 , ora 10.15
Filarmonica "George Enescu" anunță un nou recital din seria Stagiunea de marți seara. Pianistul Dragoș Dimitriu, student la Universitatea de Muzică și Arte dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes, va concerta în Sala Mică a Ateneului Român, în seara zilei de 4 februarie, începând cu orele 19.

Recital de pian
Marti, 04 Februarie 2014, 19:00 - 20:00
Ateneul Român, Sala mica

DRAGOȘ DIMITRIU
Program:
  • Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 13, în mi bemol major, op. 27, nr. 1, quasi una fantasia
    - Rondo alla ingharese quasi un capriccio în sol major, op. 129
  • Frédéric Chopin - Studiul în do diez minor, op. 10, nr. 4
  • Franz Liszt - Studiul transcendental nr. 12, în si bemol minor, Chasse-neige
  • Witold Lutoslawski - Studiul nr. 1
  • Serghei Rahmaninov - Variațiuni pe o temă de Corelli, op. 42
Coproducător: Radio România Muzical
Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român. Program:Marti - Vineri 12:00 - 19:00 Telefon: 021.315.68.75 Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani și a fost îndrumat pe căile artei de pianista Corina Ibănescu alături de care a obținut la concursuri naționale și internaționale 20 de premii întâi și numeroase premii speciale (Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România, Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Enescu - de două ori etc.). În același timp a început să concerteze alături de orchestrele Filarmonicilor din România, urcand pe scenă alături de dirijori de renume precum Ilarion Ionescu-Galați, Horia Andreescu, Jin Wang, Tiberiu Soare, Ovidiu Bălan și mulți alții. Din 2010 este student la Universitatea de Muzică și Arte dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes, unde a intrat pe unul din cele zece locuri oferite celor peste 120 de pianiști care s-au prezentat la concurs. De atunci a ajuns să concerteze pe scene cunoscute ale Europei, cum ar fi sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat "Imperialul" lui Ludwig van Beethoven), dar și alte săli de renume din Austria, Italia, Elveția, Franța, Belgia etc. Pe viitor urmează o colaborare cu Musikverein din Viena și concerte în Italia, Japonia și Elveția precum și alte colaborări cu orchestre din România și Germania. În toți acești ani a păstrat o strânsă colaborare cu pianista Corina Ibănescu, alături de care a concertat de mai multe ori.